Rice crisp tårta
OJJ så ruskigt god den här tårtan är!! helt klart min favorit efter smörgåstårta förstås ;)
4 Äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice crisp
Vispa äggvitor & socker till en hård seg maräng.
Rör ner rice crisp och bred ut på en plåt med smort bakplåtspapper, grädda i 125grader ca 60minuter. Låt botten svalna lite i långpannan innan du vänder den och drar bort pappret.
Äggkräm
4 Äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl Grädde
100 g rumstempererat smör
Sjud under omrörning allt utom smöret i en tjockbottnad kastrull tills de tjocknar (nån ynka minut) Ta av från spisen och vispa ner lite av smöret i taget. Vispa flitigt och var försiktig så att inte krämen skär sig. Låt svalna.
Dela botten på hälften & lägg kräm mellan. Vispa ca 3 dl grädde och på me valfria bär.