I bakartaget!!


(just denna bit såg kanske inte allra godast ut, men den va himla god)

3 Ägg
4½dl strösocker
4dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
225g smält margarin/smör
2.25dl hett vatten

Vispa ägg & socker poröst. Rör ihop dom torra ingredienserna & rör sedan ner de i äggblandningen. Tillsätt det smälta, något avsvalnade margarinet & vattnet.

Häll smeten i en smord/bröad långpanna.
Gräddas i nedre delen av ugnen i 175grader i ca 25minuter..

Cocoskräm
225g smält margarin
4dl florsocker
2 ägg
0.75 paket cocos

smält matfett i en panna & rör ner övriga ingredienser & låt svalna något innan man breder det på den kalla kakan.

Chokladtopping
200g valfri choklad (jag använde Marabou mjölkchoklad)
1½ msk olja

Smält chokladen & matoljan och bred på kakan. Ställ kallt att stelna.




(kan inte påstå att denna var någon favorit, men ungarna tyckte då om den)

3 Ägg
3dl Strösocker
225g margarin
3dl påskmust
6dl vetemjöl
1½msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao

Glasyr
50g smör eller margarin
ca 5 dl florsocker
4msk påskmust
2msk vaniljsocker

1. Ugn 200grader
2.smörj & bröa en långpanna
3. smält margarin.
4. vispa ägg & socker poröst
5. rör ner musten
6. blanda de torra ingredienserna & rör ner i smeten.
7. rör ner de smälta margarinet.
8. Häll i långpanna & grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter
9. låt svalna.

10. smält smöret till glasyren.
11. blanda ihop alla ingredienser till en slät smet, använd gärna elvisp.
12. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. strö över strössel. ställ kallt och skär sedan upp.


Sega chokladsnittar

200g margarin
2½dl strösocker
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
2 tsk vanilojsocker
2 tsk bakpulver
4½dl vetemjöl
1 ägg

Blanda allt till en slät deg. Dela degen i 3 delar. pensla med ägg & strö över pärlsocker. Grädda 13-15minuter i 200grader.




(sjukt goda,, tyvärr är dom redan slut)

300g smör eller margarin
300g mörk blockchoklad (jag använde ljus)
6 ägg
4 dl strösocker
3dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1½-2dl daimkulor

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna med bakplåtspapper

Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.

Dessa ska jag pröva göra fast skära ner en massa Mars eller snickers.. de tror jag också sku bli skit gott.. eller varför inte krossa kexchoklad över?? hmm de måste testas =)







(dessa 2 fick hamna på NTM butiken)

Silvia-kaka recept

6 ägg
6dl strösocker
6dl vetemjöl
6tsk bakpulver
3dl kallt vatten

Glasyr:
175g smält smör eller margarin
1tsk vaniljsocker
2 äggulor
6-7dl florsocker

Vispa ägg & socker pösigt
blanda vetemjöl & bakpulver och rör ner i äggsmeten
tillsätt de kalla vattnet

Grädda i 175grader ca 15minuter
(skall gräddas i långpanna, smord & bröad)

Glasyr:
Smält smöret
häll i florsockret & vaniljsockret och rör om ordentligt.
lägg i äggulorna och låt koka upp på svag värme en liten stund.

Häll på glasyren i omgångar när kakan svalnat och strö cocos eller strössel över.



Funderar om man sku ha bakat några drömrullar & chokladbollar idag =)
Vet eg inte vad jag är sugen på!!


Kommentarer
Postat av: Liinda - Anton & Majas mamma <3

Ja vill ha recept på silvia kakan ;D om du ids lägga ut :)

2012-04-27 @ 21:23:38
URL: http://livetmedminaunderbara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback