CYPERN!!!

Fick en akut länktan bort till varmare land!! sitter & kollar bilder från när vi var till cypern, drömmer mig tillbaka och kan knappt fatta hur underbart de var!! Är nästan så att ja har känslan av sanden mellan tårna..




















Vecka 35


solen jag älskar SOLEN

Jag dör av vädret.. så himla härligt de är ute!! igår satt jag ute i solen och bara jäste medans Eddie sov och Tindra lekte med kompis. Robban & Rasmus tog sig en far och son fm och drog iväg med motorcykeln på turné, var väldigt uppskattat av sonen. jag städa bilen och tog mig flera små promenader vilket kändes i ryggen på kvällen. Vi kom iallafall på i sista stund att vi sku grilla så Jenny Andreas och deras barn kom och åt med oss, så de vart en mycket trevlig kväll med glass, maränger, jordgubbar och såser till efterrätt.
De ska vi helt klart göra om =)
Även inatt har bäbis sovit bra, vakna vid 01 tiden för en välling flaska. Nässpray & snorsug måste ju vara en av dom bättre sakerna som uppfunnits. Dock vakna både jag & Robban med en grym halsont,, känns som rakblad i halsen. Lillan sover ännu men efter frukosten ska vi ut i solen och bilarna ska få sig ett däckombyte & FÖRHOPPNINGSVIS tvättning ;) medans jag solar??!!
Mamman behöver få sig lite färg ser ut som en 72årig pigmentlös dam för tillfället..

Nu lite stök me sonen!!
PUSS ;)


De är lördag idag

En utvilad mamma är en bra mamma!!
Min botning mot nästäppan funka hela natten, dock vakna han i vanlig ordning kl 03 och åt men sov till 8.15! Så skönt för oss alla =) fast eg är jag väl lite trött iaf gick ju inte och la mig förens 01, men solen skiner idag så de kan bara bli en bra dag. Ska snöra mig i solstolen när bäbis ska sova sin första middagslur där vid 11 tiden.

Finns de nå bättre när hela familjen är hemma och samlad?? så imorse var vi 5 stycken som låg och myste i sängen.. inte länge kvar nu innan vi är 6stycken ;)


Rasmus 6år & Tindra 1år








underbara ni!!

Lilleman är i säng för en timma sedan.. hoppas och håller alla tummar & tår att han ska sova bättre inatt.. Har iaf laddat upp och köpt NÄSSPRAY och nya filter till snorsugen.. Så innan han somna preppa ja han me nässpray och satte han i badet resultatet vart som förväntat,, 7 kubik snor fick lämna den lilla kroppen =) körde me snorsugen ett varv och la han i säng. Få se då hur länge de funkar. sku ha haft några vattenskålar me vatten på elementet i sovrummet så de blir lite fuktigare där inne så kanske han inte blir lika täppt men med våra spinkigt gamla element är de omöjligt. måste hitta en lösning på de tills imorgon kväll ;)

Rasse & Tindra disskuterar och spelar spel.. mys ungarna mina..
sambon är i luleå fortfarande antar han skulle va klar vid 22 tiden så han e väl hemma sent då!
Tror även han känner att de är väldigt påfrestande att vara hemma själv dygnet runt just nu, så idag vart ja minsann uppmuntrad med en bukett blommor & pussar å kramar av diverse familjemedlemmar




Min underbara "lilla" familj.. ni är så underbara!!! Fina Tindra var med och köpte buketten och skrev även de fina kortet.


Barnarbete när de är som bäst!!



Tyckte de var dags att Edgarsson tar sitt ansvar och hjälper till i hemmet ;) hehe..
Dock dammsuger han upp ALLT som kommer i hans väg!!

Inatt är väl en av dom mindre sömnrika nätterna. Eddie har tjorvat han har varit så täppt i näsan så tillsist fick Robban hålla fast han så ja kunde ge han näsdroppar,, han sov väl max 1 timma så var de samma igen. måste iväg & fixa nässpray till inatt.. plus att jag haft ganska onda sammandragningar så jag har vakna varje gång dom kommit.

Känns verkligen att de är slutspurten av graviditeten nu, får knappt sömn på natten så de är väldigt påfrestande att både fixa morgonbestyren med alla ungar själv,, allt som ska göras under dagen, middagen äter vi oftast tillsammans men sen när alla kvällssysslor som dusch, läxor, kvällsfika & nattningar, diskning & ihopplockning av alla leksaker kommer så är jag ensam igen,, skyndar sig att vika ihop all tvätt när allt är gjort och man sjunker ner på botten i soffan så kommer sambon hem... precis lika trött & slut som jag. Hoppas att allt lugnar ner sig snart, sku verkligen va skönt me lite hjälp men har ju sett att pappa & Robban har häcken full på butiken med både beställningar, tryck & brodyrer. Dom är helt fantastiska som pallar hålla de där tempot,, & givetvis Tobbe som gör ett fantastiskt jobb!! många järn i elden har dom och är helt fantastiska men tyvärr får familjen betala priset & blir lidande. Men som sagt de blir nog bättre..

Ikväll ska iaf jag & barnen ha mys, äta tacos godis och hyra film.. Pappan blir i Luleå hela kvällen..


I bakartaget!!


(just denna bit såg kanske inte allra godast ut, men den va himla god)

3 Ägg
4½dl strösocker
4dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
225g smält margarin/smör
2.25dl hett vatten

Vispa ägg & socker poröst. Rör ihop dom torra ingredienserna & rör sedan ner de i äggblandningen. Tillsätt det smälta, något avsvalnade margarinet & vattnet.

Häll smeten i en smord/bröad långpanna.
Gräddas i nedre delen av ugnen i 175grader i ca 25minuter..

Cocoskräm
225g smält margarin
4dl florsocker
2 ägg
0.75 paket cocos

smält matfett i en panna & rör ner övriga ingredienser & låt svalna något innan man breder det på den kalla kakan.

Chokladtopping
200g valfri choklad (jag använde Marabou mjölkchoklad)
1½ msk olja

Smält chokladen & matoljan och bred på kakan. Ställ kallt att stelna.




(kan inte påstå att denna var någon favorit, men ungarna tyckte då om den)

3 Ägg
3dl Strösocker
225g margarin
3dl påskmust
6dl vetemjöl
1½msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao

Glasyr
50g smör eller margarin
ca 5 dl florsocker
4msk påskmust
2msk vaniljsocker

1. Ugn 200grader
2.smörj & bröa en långpanna
3. smält margarin.
4. vispa ägg & socker poröst
5. rör ner musten
6. blanda de torra ingredienserna & rör ner i smeten.
7. rör ner de smälta margarinet.
8. Häll i långpanna & grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter
9. låt svalna.

10. smält smöret till glasyren.
11. blanda ihop alla ingredienser till en slät smet, använd gärna elvisp.
12. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. strö över strössel. ställ kallt och skär sedan upp.


Sega chokladsnittar

200g margarin
2½dl strösocker
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
2 tsk vanilojsocker
2 tsk bakpulver
4½dl vetemjöl
1 ägg

Blanda allt till en slät deg. Dela degen i 3 delar. pensla med ägg & strö över pärlsocker. Grädda 13-15minuter i 200grader.




(sjukt goda,, tyvärr är dom redan slut)

300g smör eller margarin
300g mörk blockchoklad (jag använde ljus)
6 ägg
4 dl strösocker
3dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1½-2dl daimkulor

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna med bakplåtspapper

Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.

Dessa ska jag pröva göra fast skära ner en massa Mars eller snickers.. de tror jag också sku bli skit gott.. eller varför inte krossa kexchoklad över?? hmm de måste testas =)







(dessa 2 fick hamna på NTM butiken)

Silvia-kaka recept

6 ägg
6dl strösocker
6dl vetemjöl
6tsk bakpulver
3dl kallt vatten

Glasyr:
175g smält smör eller margarin
1tsk vaniljsocker
2 äggulor
6-7dl florsocker

Vispa ägg & socker pösigt
blanda vetemjöl & bakpulver och rör ner i äggsmeten
tillsätt de kalla vattnet

Grädda i 175grader ca 15minuter
(skall gräddas i långpanna, smord & bröad)

Glasyr:
Smält smöret
häll i florsockret & vaniljsockret och rör om ordentligt.
lägg i äggulorna och låt koka upp på svag värme en liten stund.

Häll på glasyren i omgångar när kakan svalnat och strö cocos eller strössel över.



Funderar om man sku ha bakat några drömrullar & chokladbollar idag =)
Vet eg inte vad jag är sugen på!!


Mvc

Vecka 34

Vikt: 60.4kg (ligger på 10,4kg plus)

Blodvärde: 112

Sf mått: 29cm

De tar sig framåt iaf =)

Ändå bra val att sopa bort all sand från plattorna idag,, är lur om att de känns i ryggen.. men lite städat vart de här ute iaf ;)
nä nu dags att rulla köttbullar!!


glömmer

bort denna blogg!! har väl kanske inte så mycket att skriva sku jag tro. Igår iallafall så hade ja grymt mycke känningar i magen,, hade sån värk 2-3 timmar så ja var helt slut. Ursäkta men ja måsta använda ordet... misstänker att slemproppen börjar släppa,, för att inte behöva beskriva i minsta detalj så vet ni typ hur/ var/ när/ den ser ut. De molde på rätt ordentligt och jag var SÅ himla öm på magen, kändes som ett stort blåmärke över hela magen. kunde knappt ta på den utan att de gjorde så förbaskat ont! Tog mig panodil och däcka på soffan i 2 timmar och smärtan var som bortblåst. Men kan lova att de var full rulle på bäbis hela dagen efter de där..

Är ju så himla orolig att de ska sätta igång för tidigt, jag varken kan eller vill ligga över en enda dag i sunderbyn, jag vägrar lämna Eddie..
Idag ska jag iaf på mödra så de blir spännande =)

Idag skulle jag ju premiär fara på familjecentralen med Eddie men han vakna ju 06.30 imorse och skulle ju givetvis sova middag 8.30 när de börjar.. Kan notera att han sover ännu så jag hinner inte alls fara något.

Är även i bakartaget idag så nu har jag en påskmust kaka i boxen som jag strax ska skära upp och efter de ska jag göra en Bountykaka & moccarutor. Irriterande när man inte har en enda kaka hemma!! kanske jag hinner baka nåt smarrigt till butiken oxå ;)

ikväll/em lägger jag upp recept & bilder om någon är spekulant på dessa bakverk.

Nu fixa håret & fejjan så man ser ut som folk iaf.


älskade trollunge!!
Kan inte fatta att denna lilla varelse snart är STOREBROR <3


Ralle var och shoppa hos sin far så han brodera en keps åt han, som han vart väldigt nöjd med. Fast fick höra nå om att de hade varit coolare med Rasmus R.. Men tyvärr så får han ju inte byta efternamn till Renberg eftersom jag har ensam vårdnad om denna guldklimp så då MÅSTE han heta som mig.. jaja vi kanske gifter oss en dag så alla får heta Renberg ;)


Köpte sig skor gjorde han också!!
Även dessa finns att köpa på NTM butiken.. kan även notera att dom kostar BARA 395kr!!
nä nu fortsätta med bakningen innan barn ska hämtas & skjussas =)


peppar peppar

Lilla sonen har INTE kräkts något sedan igår morse!! håller alla tummar & tår att de har vänt nu för han.
 På lördag har jag & Tindra bestämt att vi ska till Piteå för nu äntligen ska hon få sin BELÖNINGSDAG, min tjej älskar att gå på stan & shoppa och nu tycker vi här hemma att hon är mycket förtjänt av den så nu blir de av. Hon är alltid så himla duktig och hjälper till MASSOR här hemma, hon städar & donar men framförallt så leker hon och hjälper till med Eddie varje vareviga dag. (givetvis gör hon detta självmant) är inget vi tvingar henne till, så nu vill vi visa henne hur mycket vi uppskattar detta med att hon får göra de hon gillar mest!! Tanken var att bara jag och hon sku fara så vi riktigt får njuta av varann en heldag på stan. Men tydligen ville pappan också vara med och med de menas att även Eddie måste med.. Rasmus vägrar i sten att följa han gillar inte shopping ;) Men förstår ju att pappan vill med också eftersom han är lika tacksam som jag!


Älskade tjej!!


klätterapa!!





Blir fort lite less sonen när han klättrar i sängen & soffan! för de är absolut NOLL KOLL..
Tur han är söt iaf..

Idag har de varit en inte allför trevlig dag. Dagen började redan strax före 05.00 i morse av att han kräktes fulla sin säng sen även i våran.. Så dagen idag är VÄLDIGT GNÄLLIG, SKRIKIG lessen lessen lessen hela tiden! Skiter vatten gör han oxå, rinner rakt genom blöjan. Antar han e himla hungrig oxå han har mest småätit hela dagen, men för nåt tag sen var ja tvungen att göra en flaska välling åt han,, han va så himla lessen!

Palt har ja iaf hunnit göra medans han sov andra svängen, antar de är sovning snart igen..
Nä gå å kurera sonen


specialist mödravård

Idag var den efterlänktade dagen när vi sku få se våran lilla bäbis på ul.
Lilla hjärtat picka för fullt & verkar må riktigt bra därinne ;) Vikten vart skattad till 1700g. så de gjorde oss glada att de bara var en viktavvikelse på -10% en bäbis i denna vecka ska ju ligga mellan 2000-2200g så de e ju helt ok!! givetvis är man ju medveten om att de fort kan ändras åt båda hållen. men flödet och de var ju perfekt och de är ju de viktiga att lilla pyret får sin näring =) Så nu kan mamman och pappan andas ut!! 

Gårdagen var iaf mindre rolig.. Eddie kräktes 3 gånger under dagen så ja misstänkte att han åkt på magsjuka. Hans aptit var likamed NOLL och åt typ 3 välling flaskor på hela dagen när jag inte fick i han någon mat. Imorse spydde han i våran säng så vi gjorde morgon redan kl: 07.. Min mor kom hit & var barnvakt medans jag & Robban for till sunderbyn när vi kom hem packa jag in sonen i bilen & skjussa hem mamma. Passerar dagis och ska plocka upp Tindra,, hör då wäääääk från baksätet så ja sprang runt till Eddie och givetvis var de kubikvis med spya fulla bilen!! Ringde in på dagis och bad dom skicka ut T så de var bara hem och snöra grabben i duschen och tvätta diverse saker.. Nu sover då en trött och slut Eddie,, hövva mammas karl!! hoppas han blir frisk fort.. Jag som dessutom var så sugen på palt idag men de kändes nte ok när vi har magsjuka i huset så de blir hemmagjorda hamburgare istället.

Ha en bra dag alla =)


bakat

Något bättre i tungan idag!! men inte OK! har fortfarande väldigt ont & små små vita blåsor längs hela sidorna på tungar, har även fått några i gommen. Gör svinigt ont att borsta tänderna, de riktigt bränner i hela käften!! fattar inte va de kan vara..

Idag har ja bakat lite till butiken, men de vart int mycke fick slut ÄGG!! Typiskt
dessa 2 vart de iaf!!

SEGA CHOKLADSNITTAR (sjuuukt goda)


KATJAS KOKOSKAKA


kan ja sluta få dåligt samvete jämt!! Tack..

Typiskt mig!! varför ska de vara så svårt att fråga om hjälp? när jag vet att jag gärna hjälper andra om dom vill ha hjälp med barnpassning eller vad som helst. Hade ju i planen att få fara ut och äta med min hälft på tresco SJÄLVA UTAN BARN ikväll när sötsnörena har somnat!
Har som velat och inte "vågat" ringa och fråga när jag vet att "denna underbara människa" är barnvakt typ varje helg (dock inte åt mina barn) så ja lät de vara.
Men vi får helt enkelt beställa hem & äta hela familjen istället =)
Men däremot så kanske ja har barnvakt på tisdag när jag ska på TUL. Kändes inte så spännande att ha med lille Edgar. Är aningens invecklat när dom ska mäta och ha sig en massa i magen, är ju inte precis så att denna lilla herre sitter pall på golvet utan ska ju röra ALLT!! Hade ja haft längre armar hade de kanske gått?!!
jaja de är int tisdag än allt kan ändras.

Bara lillla Edgar vaknar så blir de upp till vistträsk och va litte barnvakt åt lilla M medans mamma sku ner på byn =)

Men förhoppningsvis sover han en stund till för JAG har storstädat och ryggen håller på gå av!! är ingen lek att dammsuga & skura, får sååå ruskigt ont i hela kroppen av de. Så nu svepa en burk me värktabletter & lägga mig på soffan tills dom börjar värka ;)  

Idag är de bara 56dagar kvar innan liten är beräknad att anlända <3 <3 <3


livshotande munsjukdom

Japp de är nog de jag har!! Har så j***a ont i tungan (längst fram) alldeles röd och öm.. samma är de i gommen. Även nedre läppen är alldeles konstig. känns nästan som de är "lurvigt"
haha mysigt!!




söta bilder va??
har ont i hela käften,, blir bara värre!

VA ÄR DE FÖR NÅT?


Ny vagn

Äntligen hitta jag vagnen jag ville ha!! Prio ett har ju varit att ungarna ska kunna sitta mot mig så mamman har full uppsikt över dom ;) Är ju liiite märkes fixerad oxå så en  Emmaljunga är ju de självklara valet! Har alltid varit så himla nöjd me deras vagnar, nu har ja ju aldrig haft nåt annat märke men för mig är de helt klart de bästa =)





Men nu har paniken infunnit sig på Befäls.. BM ringde idag så på Tisdag kl 9 ska jag infinna mig i sunderbyn,, ångesten kommer som en blixt från klar himmel när dom säger att om "du känner mindre rörelser i magen så måste du åka in" min första tanke är ju att dom "vet" att nå är väldigt galet och risken finns att ja förlorar mitt lilla hjärta. (ja, jag vet att jag tänker galet) men man får så många hemska tankar om "vad som kan hända"
Antar att de beror mycket på att de trots allt är min 7e graviditet...
Vet ju oxå att när måtten var som dåligast med Tindra så hade hon en viktavvikelse på -28% men hon kom ju ikapp i slutet och när hon föddes så var viktavvikelsen uppskattad till -15% och då vägde hon ju 2700g & var 45 lång, helt perfekt och alldeles underbar!!
Hatar att jag alltid ska skrämma upp mig själv!!
De kommer gå bra!! Nu bara invänta att de ska bli tisdag så jag verkligen får veta och kanske kan slappna av.

Nä nu ta tag i hemmet medans liten sover & Tindra & Nova är ute och leker.

Ha en wonderföl dag alla <3


MVC & BVC

Känner ja har blanda om alla siffror lite,, var iaf på mvc idag för kontroll. Magen är väl inte riktigt som den borde men nästan ;) imorgon ska jag få en tid till sunderbyn för att göra ett TUL så ja hoppas de ser bra ut. Hade hoppats på få en tid till piteå för dit hittar ja ju själv haha.. men dom hade väntetid 1 vecka och de var visst för långt bort.

Dagens vikt: 59.2kg (alltså 9.2kg extra sen start)

Blodvärde: 110

Hjärtslag: 144

SF mått: 26

Är tydligt att magen inte hänger med i växten men skönt att få de uppkollat till veckan. så olika de kan vara från barn till barn med rasmus var sf måttet 33 i samma vecka & med tindra var sf måttet 29




Upprörd javisst!!



Ska ja va ärlig fattar ja inte spec mycke av detta brev! summan är ju tyvärr samma som tidigare ev nån krona mindre.. måste gräva fram papprena och ringa dit, för fortfarande vägrar jag i sten betala en krona för den sk "behandlig han behövde" när de enda vi skulle ha var vaccin & besiktning (som skulle kosta strax under 1000kr)

IDIOT!!!


påsk i bilder



Kan man bli annat än glad att vakna upp vid sidan om denna sockerbit varje morgon!!


Lilla killen har kommit på att toan är bland de roligaste ställena i huset


mamman fortsätter att uppdatera sminkförrådet när de verkar krävas mer och mer för vaje vecka som går ;)

Under påsk har vi bara njutit och ätit gott =)













Eddie har lyckats ta sig upp på första trappsteget.. Han verkar iaf väldigt nöjd över resultatet..
Känns fortfarande som de är väääldigt länge innan han kommer börja gå. Men klättra har han minsann lärt sig, tar sig upp på säng & soffa


veckans magbild




tragiska människor eller djur eller vad?

Nu är de typ 8 dagar sen Disslar flytta till sitt nya hem. Det känns verkligen som en sten har lättat!! visst känns de lite tomt men väldigt skönt! Får mig att tänka på några jag känner som oxå har djur..
förstår inte riktigt grejjen med de. Att folk skaffar hund efter hund när dom vet om att dom inte tar hand om dom som de man borde göra, endel får ligga i sina jävla hundgårdar dag ut och dag in med hundskit upp till knäna.. i bästa fall komma in över natten, får sin mat och inge motion, nån stackars enstaka promenad nån gång!! Hästar som står i sina hagar och hänger som nå jävla prydnader, får sitt torr hö att gnaga på och möjligvis ett täcke om de är riktigt kallt, men aldrig i stort sett får motion. jag tycker de är tragiskt. Fler som sku behöva göra som oss (japp jag är stolt) och försöka hitta nya hem till sina djur där dom får precis de dom behöver. Under ett års tid har disslarn verkligen inte fått promenaderna han skulle behöva men just därför vi tog de beslutet att hitta ett nytt hem. Och bättre hem är ja övertygad om att de inte går hitta!


Årsdagen

Hann inte mer än slå upp ögonen i morse när ja insåg att de är 1a April!! Den värdelösaste dagen i hela mitt 28åriga liv.. tog inte många sekunder innan ögonen var rödsprängda och tårarna forsade. Minns de som igår de där telefonsamtalet som fick en att skrika rakt ut!! vi hade förlorat en kusin.. någon förlorade ett barn,, barnbarn,, sysonbarn,, bästa vän.. kan nog fortsätta i evigheter!!

Saknar & älskar dej!!