lunch



Onsdag hela dan...




Tindra har varit så sugen på hemma gjord svartvinbärssaft så hon ringde till mormor och fråga om dom kan göra saft om Tindra fixar bär ;)
På morgon skulle vi gå till lekparken och plocka lite bär men då kom ja på att Ninni har en massa buskar så vi fick plocka där =) så närmare 1 liter fick hon nog ihop.
Duktiga tjej


Åren går va?!


blir fan tokig!!!

Har återigen varit iväg för att visa upp Eddies prickar på kroppen..  utan resultat!!
Ibland har han knappt haft någon men helt plötsligt blossar de upp några nya.. medans vi var där fick han 3 stora blaffor på huvudet! Men den 22/9 ska vi få träffa barnläkarn..
får han massor mer eller verkar påverkad av de blir de akuttid tidigare..
blir galen och orolig att inte veta.. så inget vaccin fick han idag.

Liten är iaf 5månader nu

VIKT: 8kg
LÄNGD: 67.5cm


Saknar familjen jokkmokk

MIN ALLRA BÄSTASTE VÄN



MIN ÄLSKADE LILLA ELLA


VÄRLDENS FINASTE MAJA


VÄRLDENS GOASTE LIAM


Och givetvis Herr Forsman





MEN SNART!! DÅ JÄKLAR!!!


Inte lätt att vara mamma

Vilket frispel lilleman hade igår kväll, han var inte nöjd för fem öre. Sista svängen han sku sova middag där runt 19.00 så skrek han som bara tusan, ingenting ja gjorde hjälpte,, tillsist somna han i vagnen om jag skaka den medans han sov. Sen gorma han bara så fort han vakna.. tur han somna vid 22 för natten, man bli ju helt slut!! han är ju inte allra lättast att konka omkring på i flera timmar.. Notera även för sambon att INGA mer barn ska vi ha ;) haha
Nu på morgon var han nöjd och glad till han vart trött så vart de samma gorm å skrik.. Funderar att byta till majsvälling redan nu.. han är ju 5månader gode precis och den vällingen är från 6 månader. 9.30 åt han 200ml ersättning en timma senare när han sku sova och de vart ett jädra skrik pröva ja med 140ml ersättning som han svepte och somna.. hmm..  han kanske inte stoppar så bra på de helt enkelt?!?
Imorgon ska vi iaf på BVC för att få vaccin, om han nu får de. han har ju kvar dom lustiga prickarna ännu!! Kan inte förstå va de kan vara. han har ju haft de nästan 3 veckor va?! jobbigt!!
 Tindras första dag på dagis idag.. Det gjorde faktiskt ont i hjärtat att lämna henne!! Är ju så van att ha alla 3 ungar runt mig =) men samtidigt skönt! sku tro att hon är mer less att vara med mig.


(30års fest på G)


BUS!!


Haft ruskigt lite tid till övers i helgen

ja de känns som vi varit rätt duktiga & flitiga i huset nu!! de händer då lite iaf!! hoppas bara på lite hjälp i veckan så kanske vi kan tapetsera dom flesta rummen.. sku va rätt skönt!
Idag har vi ätit planka hos mor & far och de var med säkerhet lika gott som vanligt =)
Imorgon är de både skola & dagis.. kan inte riktigt förstå att min lilla karl går 5an helt plötsligt. Tindra har sin första dag på dagis efter sommar nu så hon länktar massor! skönt att få in lite rutiner nu äntligen. För vi är allt bortskämda fortfarande med Eddie. nu senaste dagarna har han somna kl 21 på kvällen och vaknat kl 07 för att äta och somnar om till minst 10!!




ja jag lovar jag vet vars ambulansen håller till..

Klart ambulansen är i samma byggnad,, de bör jag ju nästan veta!!
men som för alla andra så sitter inte dom och hänger på äldreboeendet så de är aldrig några man ser till om man inte behöver dom!!
Är ju som att frisör Hanna skulle sitta å hänga på konsum å vänta på sina kunder för att "hon är i samma" byggnad..

Men tack för upplysningen ;)




Nu jäklar!!



kan även notera att köttsoppan vart god!
inte ofta lilla fröken Renberg äter 3 portioner!!


Måndag..

Idag känner jag mig betydligt piggare, lite hosta och lite hes bara. Hoppas ungarna klarar sig iaf!! Helgen har jag jobbat så de har varit dåligt med uppdateringar. 
Blir lite impad har ju massor av besökare på denna menlösa blogg?!? 

VEM ÄR ALLA?

hur som helst har nog ingen missa att ambulansen kom på jobbet i lördags..
Min haka föll till golvet & stoneface tog över..
Undra om dom först trodde jag var en staty eller nåt!! 
Min fantasi dök plötsligt upp på jobbet, ohh no!! däremot fick jag inte fram så hemskt många ord, och de ja fick fram skar sig eller kom i basröst.. antar att de fick dom att smälta!!
Hur kan dom skicka 2 så herregu snygga människor på samma skift!! 
ÖGONGODIS PÅ HÖG NIVÅ!!

nog om detta....

Har redan fått jobberbjudande om kommande helg,, men tackade nej. Min tanke är väl att kanske jobbar varann helg när de passar och jag vill. Nu har vi rätt mycke som vi måste hinna innan vintern.
All ved ska flyttas från stugan till vistträsk..
Tapetseringen är inte klar..
de ska plastas & in me avfuktare under huset..
ozonbehandlingen måste göras så vi blir av med den instängde lukten..
bron är riven och rasskydden måste bytas..  
det ska målas i tvättstugan, köket & rummet vid bastun..

De är helt enkelt för mycke nu!!








På tal om nå helt annat,, kan inte riktigt förstå att min stora kille börjar 5an på onsdag!!
De är ju helt sjukt!! Var for tiden??


ja fy fasiken..

Snacka om att ja sovit idag!! Märks att ja kanske inte riktigt är i fas.. Somna 07.30 och vakna 18.30!! hur kan de komma sig? Mitt halsont är då borta. Nu har jag "bara" ont i hela skallen, spränger både här och där.. Snorig /väldigt täppt och knappt nån röst.. lite feber också men inte nå mycke. Kändes ju inte alldra bäst att jobba inatt men har ju inte så stort val, har ju inte jobbat knappt nå på 9 månader så ja vet heller inga vikarier (sägs att de inte finns några) så de känns ju toppen!
Har då proppa i mig massa tabletter så ja hoppas att de kan bli LIIITE bättre iaf, annars finns nog risken att jag faller i bitar inatt!!



Men förkylningen är liten jämnfört med vad jag saknar min bäbis!!
DE GÖR ONT!! min lilla kille


Imorgon får jag ÄNTLIGEN hem han!!
nä nu måste jag iväg och jobba..

Ha en underbar kväll allesammans <3


JAG ÄLSKAR BROCCOLI-MOS


dåligt om tid..

Igår var jag mamma & Johan i vistträsk och fortsatte projekt tapetsering.. vilket jädra jobb med de, dom som hade tapetserat före hade då lyckats att få så många luftbubbler som de bara går få!! dessutom struktur-tapet i ett av rummen..




inte många dagar innan vi kan börja tapetsera.. men vi har ju 2 rum till också som ska få sig tapeter (vårat sovrum & ungarnas sovrum) Sen måste vi måla lite här å där men de kan man ju göra när vi "flyttar in"
är ju 2 rum i förrådsdelen oxå men där är de struktur i ett rum & HELPANEL i de andra så de målar vi eller skiter i de. Bron måste också rivas innan vintern. Så två helger framåt måste jag nog avstå jobb så vi hinner allt!!

Ringde ju bemanningscentralen igår och satte mig aktiv på jobbfronten igen (endast helger) så imorse ringde dom faktiskt å ville ja sku jobba i helgen. Men ja hade ju redan jobb då =)


JAG DÖÖÖR

Ojj vilken plåga att ha ont i halsen. Sovit jätte dåligt i natt, känns precis som jag har en bauta köttbulle i halsen (vill få fram att de är svårt att svälja) och en bunt med nålar!! gör såå ont. något bättre på dagen faktiskt. men inte i närheten bra..



Strepsils is da shit!!


2011-08-17

Var ju me ungarna på BVC imorse så dom fick kolla på alla prickar. Eddie har stora "blaffor" som är röda med en vätskeblåsa i mitten. Tindra är "småknottrig" hela hon så dom har 2 helt olika ting lixom. Va gäller Eddie så verkar de vara nåt av alla miljarders virus som finns.
Så nå större svar på de fick jag inte,, mer än att avvakta.
Och så länge han inte är besvärad av de så är de ju lugnt.
Tindra verkar de kanske?!? vara nån slags allergi mot något. Kan dock inte komma på att vi använt något annat än vad vi alltid gör. Hon fick iaf allergitabletter & klådstillande.
Då var de problemet löst får vi hoppas!

När de närmar sig höst går de väl alltid en massa virus av alla de slag så de känns då bra att ha kollat upp de iaf!
Igår kväll skulle vi ju till vistträsk men helt plötsligt var de nån av chafförerna som fått punka på lastbilen så vi hamna uti de men så småningom kom vi till vistträsk iaf. Vi var och visade huset för mina föräldrar och syskon.. Blir roligt när vi får börja där. Får se om jag och ungarna far till vistträsk ikväll så ska ja börja fixa lite när lilla Edd somna för kvällen. Ett klickgolv till vårat sovrum måste vi oxå skaffa (tur de inte är så stort) för de är mörkbrun matta, ruskigt ful! sen ska de bara lite vitfärg här å där så är vi klar för att "flytta" in.


Scholl

kräm för hård hud!!
År förmodligen de bästa ja pröva på länge!!
Fötterna känns som ett babyarsol igen..


kluven?!?!

Jag har en stark känsla av att de inte är vattkoppor han har.. De klaffar inte riktigt för att vara de. Är mer lur om att de kanske är höstsjukan?!? fast.. han har inga blåsor i munnen.. tror jag. Måste kolla när han vaknar. Ska iaf me han på BVC imorgon å se om dom är nå klokare?! hoppas!!
Nu hade han lite feber också. Jätte gnällig & hård i magen.
Hövva mammas kille.
jaja ingen ide ja spekulerar om vad de kan vara, jag får nog inge svar på de idag av mig själv iaf.


svar till anonym

Nej vi ska inte flytta till vistträsk & en "stuga" kan man kanske inte heller kalla de.
Är ett vanligt älvsbyhus typ ;)


rubrik..



Riktigt trist väder idag.. tror de blir en sväng till vistträsk för lite fix..
bara den förlorade sonen kommer hem!!


Träning..





Middag


Gravid


Konstigt nog saknar ja magen...

Gillar ju inte alls att vara gravid..

Kanske dags att sista familjemedlemmen skapas??

Eller så INTE..

ELLER??


vattkoppor???

Verkar lurt att gravidräknarn uppe i hörnet gått lite övertid nu!! jag duger dock inte till att ta bort den. Igår hade jag inte tid för att blogga, min son var såå gnällig & mycke lessen så ja var nära att ge upp. Fick ju se några röda prickar på benet så ja ana att nu är de vattkoppor på gång. Tog nån timma så var de vätskefyllda blåsor, lyckades räkna dom till 16st.. Trodde han sku va jätte prickig nu på morgon men inte de. Han har fortfarande "bara" 16st. Inge feber.. kan dom verkligen bara ha så lite om de e vattkoppor??
Tycker han borde ha fått mer på samma gång. För när dom andra ungarna fått de så har de blossa upp på en gång typ.. och jätte mycke.  Jaja vi får väl se hur de slutar.


Ojj så dålig bild såg jag just!

Veckan här blir nog lååång & tråkig när sambon jobbar alldeles för många timmar varje dag. Han kommer hem å sover typ!

Fredag går jag på nattskiftet igen känns väl sådär.. ska jobba 3 nätter.
Sku så klart hellre va hemma å mysa me mina hjärtan.. eller nä jag sku behöva till Vistträsk och börja riva tapeter. Vi får nog nyckeln till huset ikväll så jag och ungarna kanske far imorgon & sover i vistträsk resten av veckan för att försöka fixa så mycke som möjligt!!
Men man får ju inte spec mycke gjort om jag ska ha en missnöjd bäbis under armen. Annars får ja ta och fixa på natten där så får Eddie sova gott hos mormor under tiden. De löser sig nog också sku jag tro.

Nä nu dags att fixa lite tvätt medans liten sover.


Eddar´n


Helgen har gått fort!!

Fredag och Robban var ledig, skönt!! Minns inte va vi syssla med under dagen. Vi gjorde iaf taco till middag & bjöd Henke J på mat. Sen kom Mange & Emma,, Lars & Emil dom skulle senare iväg på en fisketurné.

Lördag var de barnaktiviteter i lomtjärn så dit var vi så Tindra fick härja. Hon vann dessutom första danstävlingen som var på morgon!! Mamman var väldigt stolt ;) även pappan. Så himla roligt de är när de händer något där för barna. är ju ett himla mysigt ställe. Träffade "P" så förhoppningsvis kanske hon också följer med till Arjeplog och blir ett körkort rikare =) de hade varit skoj!


Här var de full träning med dans för 1 vecka sen =)

Vi drog sen vidare till Luleå för Robban var tvungen köpa en jädra massa verktyg. Vi handla Massa tapeter och sånt också så vi kan tapetsera om i vistträsk. Vi ranta runt hela lördag typ så vi var inte hemma förens vid 21 tiden. Ralle & hunden for till mormor igår så förhoppningsvis kommer dom hem idag då =) (Rasmus iaf, hunden får mer än gärna stanna nån natt till)


Lite Eddie-mys ingår de ju varje dag.


Grabbarna sover ännu <3 även Tindra så dags att koka lite kaffe & njuta av tystnaden ännu ;)


Ostfylld benfri kotlett




Riktigt gott var de, lite starkt bara ;)


MITT HJÄRTA

SMÄLTER!!!!


cookies


med mjölkchoklad bitar i!!


Jobb jobb jobb

Jag är helt säker på att min älskade sambo kommer jobba ihjäl sig!! Inge roligt när han far innan morgonen ens börjat & hemma tidigast 21-22 tiden, för då e de en massa fix & rep.

Idag har jag iaf ätit... gjorde en kycklingomelett till middag och de va ruskigt gott, har bara lite svårt för konsistensen i en omelett ;)



ÄLSKAR formen jag fick av Jenny & broder när ja fyllde år!

till efterrätt åt vi vitchoklad kladdkaka med grädde


Mys me Mona <3



Ja tror han charma Mona me sina underbara lår som man inte kan sluta nypa i ;)
Man sku helt klart haft dom låren själv, undra om folk skulle tycka man va lika mysig som en bäbis då? =)


Fjällen

Min lilla kille kom hem en dag tidigare än beräknat när magsjukan härja för vissa där..
Inte allra roligast me utedass å de just då!!
Men han var då ruskigt nöjd över resan med fiske och helikopter.
Han hade även plocka lite hjortron som han tagit hem =)
Han är så rikti min karl!!


Han var även glad att han fick sitta fram i helikoptern..


inte lätt!!

Nu har ja hittat nån räzer knapp.. få se om de blir större nu då!!



Hmm.. ser inte ut som de funka iaf.. jaja de får väl vara så då!!
Idag kommer iaf Mona hit på middag så de blir favvo maten idag ;)
SURFISK!!
Får passa på när sambon jobbar sent ;)

Malin & kidsen har varit här på morgon så Tindra följde hem med dom så sku snälla Henke skjussa hem hon sen! Som Tindra brukar sjunga åt mig:

"ÅHHH åka pendeltåg, du är en loser baby, du har inget körkort"