SOL & FEBER

Ännu en kanon dag med HÄRLIG sol alltså! Liten vaknade kl 12 inatt och var lessen, såg redan på kvällen att hon inte var riktig pigg.. Och givetvis var hon full i feber. Tillsist somna hon 02.30 på soffan & mamma fastna som vanligt i alla tvprogram så ja gick och la mig 05.00 typ. Har hunnit med att sova lite middag idag både jag pappan i huset & det lilla barnet medans de stora barnet var i kanis med sina kompisar.
Nu har liten just vaknat efter 2½ timmas vila. men hon är precis lika slut och trött som innan hon somna. Tindras säng pryder numera tvrummet så vi kan se tv hela natten när hon är vaken. skönt!!

På tal om nå helt annat vart ja rackarns sugen på nå gott! tror ja ska göra mig en pizza me lite fläskfile och annat gott på. såg att ninni gjort de till middag och ja vart SÅ sugen =)

Imorgon är den stora dagen, jag ska på mödra & på kvällen ska ja till frissan!! GUU va ja länktar. Robban har just farit och jobba, hur kul var de?! så ja hoppas han inte behöver jobba imorgon natt oxå, annars måste ja klura på barnvakt när ja ska till frissan. Inte för att ja tror min mamma är helt omöjlig eller någon av mina 14 bröder. jaja problem är till för att lösas.


vilken dag!!

Alltså ja måste ju helt enkelt ha den sötaste vännen!!
Telen ringer & hon frågar om jag är fika sugen..
hmm absolut, gris som man är.

så dessa go saker pryder min kyl (än så länge)



har njutit & avsmaka de mesta av de, fortsättning följer ikväll ;)



Tack min underbara vän!!

jag och myggan har även kämpat med att skotta fram eldstaden så vi snart får grilla här bak när dessa härliga dagar kommer.


Lövbiff & klyftpotatis



Stekte lövbiff igår till middag i mindre bitar och snörde i grädde+ kryddor & gjorde egen klyftpotatis med morötter, lök & paprika.. en god sallad och bea.

Idag Fredag jobbar min sambo länge så vi ska avnjuta en billys panpizza till middag jag & barna. & sent ikväll när R kommer hem blir de taco =)
Till efterrätt gör vi massa olika bär & frukter med riven vit choklad över & gammeldags vaniljglass till.. Har dock aldrig prövat denna enkla efterrätt men tror min kära vän M sagt hon brukar göra nåt sånt här ibland, de blir nog toppen!!
Jordgubbar, hallon, banan, kiwi, blåbär & blodapelsin FÖRSTÅS tänkte ja pröva.
Riva vit choklad och in i ugnen

återkommer med bilder & resultat imorgon ;)
JAG ÄR HUNGRIG!!!
men nu skulle vi visst ut & skotta sägs de!!


Marias marängkakor


175 grader 10-12minuter

4 äggvitor
200g finhackad sötmandel
300g florsocker

Smörkräm
200g rumsvarmt smör
2msk vaniljsocker
4 äggulor
1 dl florsocker

Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner florsocker och mandeln. Klicka ut på smörpapper med en tsk. In i ugnen.. Låt svalna!! Gör smörkrämen & bre mellan kakorna..

(jag gjorde vanlig smörkräm & en smörkräm med hallon i.. När jag klicka ut smeten på smörpappret använde jag bara ½tsk, tycker dom blir så stora annars)


bilder å bad å de

Igår var vi ju som sagt och bada, de var en riktig höjdare =) barna var nöjda även mamman & pappan. Klara dock inte av att ta ett enda simtag när höfterna inte gilla rörelsen, tur man når botten iaf ;) kan även upplysa er om att vi var väl max 10 st i bassängen!! ännu bättre..
Kära grannen & hennes barn var oxå där. Dock tror jag att dom råkats höja värmen ett snäpp i bassängen vilket var ett stort plus!! Men blåa läppar & gåshud är nog omöjligt att undvika.

Idag har 2 av mina näraste & käraste vänner varit här med sina "bäbisar" kan ju lova att ja längtar ännu mer efter min egen!!
Hitta lite "äldre" bilder som ja tänkte visa ;)


Jag & mina vacker ungar <3



NÄRMASTE VÄNNERNA!!
kan ja väl bjuda en bild på ;)

Gammal bild på jag & Mona


En glad Malin som klipp en rök ;)


Ninni i diskartaget


Hur söt kan man bli efter nån cider? förmodligen jävulskt!!
Här är då iaf jag och Maria på semester, seglandes på Indiska oceanen..
snorklandes i korallreven..
jaja nog om detta!!


Liten fis var liten & mamman något brunare än i dags läget..


lilla grabben som blivit stora karln..
ska helt klart klippa en sol så fort min ofödde son är ute..

bäst att fortsätta bakningen fast ilet är som bortblåst!!


va har jag lovat?

I ett svagt ögonblick lovade jag barnen att vi sku fara och bada. Så idag struntar vi i gympan & gör de ist.. Men tanken slog mig inte att ja blivit 2 storlekar större i underkläder iaf!!
Hmm.. slet nyss på mig badkläderna för att se om dom passa..
jaaa va säger man, är de nu någon som ser en misstänkt gravid simmandes på mage ikväll så har jag faktiskt vanliga badtrosor på mig, de är INTE string.. än man kan ana de..
& apelsinlåren får allt hänga med oxå!!
detta är en uppvisning som jag bjuder på..

Tror jag ignorerar alla misstänkta sammandragningar som lär bli efter de här..
Men de är de nog värt sku jag tro..


Inget att skriva!!

I söndags åt vi surfisk hos Mona & Dennis kan lova att de var ruskigt gott!! De ska ja allt göra om SNART.. Sku nog inte kunna leva utan den fisken! men tyvärr var de ju inte fileer så de tog ju halva livet innan ja kunde börja äta



Idag är lillan på dagis ska snart hämta henne, så hon ville att jag skulle göra inbjudningskorten klara till hennes 5års fest. Så nu väntar vi en vecka eller nåt innan vi skickar ut dom till vännerna =) hon hade redan planerat att Cornelia, Kristin, Alva, Wilma & Emilia sku va bjudna så nu ska hon bara bestämma vem den sista ska vara, inte lätt de där ;) och kan lova att hon länktar!!

Min plan för dagen är väl att komma på nå middag!!
Är alltid samma trassel när man inte vet va man ska göra, hatar dessutom att göra mat!
Men en sak vet jag och de är att en vit kladdkaka ska bakas när liten kommer hem.
Ska även planera in en ordentlig bakdag den här veckan så vi har nå gott fika på kalaset =)

Men nu först ska min prinsessa hem så vi får bjuda storebror på kladdkaka när han oxå kommer hem <3


LESS!!

Antar att de inte bara är jag som är less denna kyla. Fy va tråkiga dagar när man inte kan göra något. Idag hade jag en väldigt rastlös dotter så vi drog till Ninni på kaffe så fick hon leka med grabbarna en stund =)
Nu efter middagen ska vi vidare till vistträsk och vara där ikväll så ska barna stanna där tills imorgon. Robban jobbar ju imorgon & jag tänkte följa me världens bästa M till piteå på en barnfri shopping ;)  blir väl investera nån present och Myggan som snart fyller hela 5år!! Även idag har skönungen skrivit med x antal människor på min chatt ;)
Tack föresten för alla fina kommentarer,,

Imorgon blir nog vagnen såld och surströmming ska ätas med bästa Mona & Dennis någon dag i helgen,, de gillas skarpt!! jaaa, va sku man ha gjort utan alla fina människor man har runt sig?!? ni är guld värda och de vet ni ;)
Nä dags att duka fram middagen så ska vi och lämna kidsen & umgås i vistträsk nån timma..
Tror jag & kärleken kanske sku avancera och hyra film ikväll å bara VA..

Hoppas ni alla får en härlig helg!!
kram kram


meddelanden!!

HAHA.. min lilla flicka är så söt!! Får ni några lustiga meddelanden i chatten på FB så är de fort hon som skriver, så fort ja lämnat datorn så skyndar hon sig och skriver.. Såg nu när jag satte mig så stod de såhär:

Jag: häj
        äde olle de är tindra
        är de
        svara
        olle
        jonson
        är joan där jag kan sita utidatorn
Olle: är de Tindra?
jag:  ja


Har även sett att denna donna skrivit mycket åt Ninni också, så hon skriver nog mest till dom hon också känner.. Himla söt barn!!


Håret i bilder!!

Ja som sagt de vart ju inte som planerat med håret!!
som vanligt när man ska mixtra hemma ;)


Den här färgen var de ju från början



efter avfärgningen vart de GULT/ORANGE




OHH NO!!
Torkade håret såg lite mindre gult ut..
men paniken hade redan infunnit sig



Snörde i en färg & ringde frissan.. så ja är säker att att hon styr till de här till något vackert 1 Mars när ja ska dit.

Så idags läget får jag leva me den här färgen till ja ska dit.. Mindre gult är de ju men INTE i närheten NÖJD!!






Idioti!!!

Hur dum får man vara?!?
att jag aldrig lär mig..
ser ut som en morot på huvudet!
sku bara tvärt göra mitt RÖDA hår ljusare, mmm..
behöver ja säga mer?

IMORGON SKA JA RINGA FRISSAN SÅ FÅR DOM RAKA AV DE ELLER NÅ!!

GAAAHH!!!


Kärlekens dag

14e februari & alla hjärtans dag..



En vacker bukett med choklad till som jag fick av
Mitt hjärta!!



Dottern kom också med en present, fick en tom duschflaska av hon som ja kunde fylla med vad ja ville. De var ju en gullig tanke så ja tror ja fyller den me kärlek ;)

nu ska ja mysa med min underbara familj!!


Ovanligt många läsare

på min blogg igår & idag.. Antar ja vet varför. Men nu är de ju såhär att ja är inte den som smutskastar folk tillbaka över en blogg för att försöka få så många som möjligt på min sida.
Tycker de bara är onödigt svammel!!

NI FÅR TRO VAD NI VILL, NI FÅR SKRIVA VAD NI VILL..
men jag sjunker inte så lågt!!

Vi lever ett lyckligt liv här på befäls och lär förmodligen fortsätta me de fast kanske på annan ort snart, så småningom ;) Och snart har vi en till familjemedlem att lägga all vår energi & kärlek på. 

Än man är arg åt andras lycka kanske man inte ska spåra iväg med massa ord som man tror sårar, en vacker dag slår allt tillbaka mot en själv..

MED LÖGNER TAR MAN SIG FRAMÅT I LIVET MEN MAN KAN ALDRIG VÄNDA TILLBAKA 

Önskar alla en underbar Alla hjärtans dag



v 33

Var hos bm igår och liten låg fortfarande fixerad men ännu längre ner måste han ha farit.. magen hade växt 1 cm på 2 veckor men jag följer sakta men säkert min egen kurva, lär ju knappast få nån tung klump till barn om de stämmer som dom tror. Ser även att magen sjunkt ner en hel del. Har haft värk till och från i 1 ½ vecka nu och MYCKE sammandragningar. så nu ska ja försöka ta de lite piano så han inte får för sig att komma redan. E ju smidigt om han kan stanna nån vecka till iaf. Men min känsla är att de kan hända när som helst, för de känns som konstigt. Känner hur han sparkar med både fötter & händer i stort sett hela tiden. Känns som han sällan är still.

Allra jobbigast är de på natten, blir inte långa stunder med sammanhängande sömn. de trycker på & moler på ordentligt och pissas säkert 8 gånger per natt..
Är så trött när väckarn ringer kl 7 varje morgon att de mer blivit en plåga..

Nu ska jag förbereda lite mat för ikväll, min mamma & pappa och 2 bröder kommer hit och ska sova här när min lillebror fyller 19 år idag och ska ha galej hemma..
Men först en promenad me kräket!!!


Irriterande

planering brukar vara min starka sida! men den här veckan verkar jag inte ha tänkt till alls, och hatar att vara till besvär för andra.. plus att jag är vidrigt slö!! blir nästan less mig själv..
vi har lånat bort bilen så Mona måste hämta jag och Tindra ikväll när de är dags för gympa (alltså jag är slö som inte ids gå dit) så Robban & Rasmus får va hemma, kanske pappan i familjen kan styra till lite läxor me sonen..  och imorgon har jag MVC.. hur tänkte jag då? ja brukar ju alltid ta en tid när Tinna är på dagis så man slipper allt va som kallas för barnvakt, men nä givetvis vart de inte så den här gången så min kära kusin ska komma å vara me henne under tiden.. Hatar när ja planerar så dåligt..
Jaja jag kanske får tillbaka all energi och ork när liten har behaga att komma till världen, eller blir man ännu slöare då?


Nu är de dags att starta tvättmaskin & he mig ut på en prom me hunden.. Men de kändes jobbigt, får bli en KORT sväng. antar att mitt barn vill vara ute när hon kommit från dagis så då får jag och hunden vara ute också..



kluring

Förbannade Mahjong!! sista banan jag är på är super svår, jag blir rent upprörd, förbannad med andra ord.. med all rätt! Har även utsatt min mamma för detta mahjong koma så nu nöter hon oxå de ;) men lite irriterande är de.. vill bara skrika rätt ut!!
men helt klart ett "kul" spel.

Till nåt helt annat tror jag ska börja med nå middag men vet inte riktigt vad!! Är helt död på matfronten.. är dessutom ensam hemma just nu hur skönt är de inte att bara sitta å slappa då. Rasmus är hos en kompis på kvarteret och Tindra är hos grannarna mittemot så jag kanske sku göra ett ryck!!

spekuleras vilt om vem dom blivande föräldrarna är, är lite roligt tycker ja =) Allt från min släkt till någon nära vän. Och givetvis har ja både släkt & vänner som vill och kämpar med att bli me barn. Och någon är de ju som ligger nära mitt hjärta, men jag har gott om hjärtevänner ;) så de e nog bara vänta tills de är dags för sanningen. för tyvärr har nog många av er FEL om vem de är.
Nu hoppas jag och håller alla tummar & tår för att de ska gå vägen för ett annat par oxå som kämpat som galningar..
Kan ibland känna mig dum som har turen att vänta ett barn när de oxå är de enda dom vill..
men jag är helt säker på att de är eran tur snart..

Nä nu dags för matlagning!!


<3 <3 <3 <3


almanacka

Tänkte bara visa så fin almanackan var som jag beställde i dec!! 
gillar att ha koll på alla familjemedlemmar ;)

 


sirapslimpa



Igår baka jag limpa..

1 liter filmjölk
1kg rågsikt
3 dl sirap
4tsk bikarbinat
2tsk bakpulver

jag smöra och bröa 2 avlånga sockerkaks former..
blanda alla ingredienserna, degen blir lös.
Grädda längst ner i ugnen på 100grader i 45 minuter, höj till 150grader och grädda ytterligare 45 minuter. 




RIKTIGT SAFTIGA & GODA BLIR DOM!! 


sammanfattning

Fredag kom min älskade lillebror hit så vi åt middag på ÄP, kan säga att de var nog första gången i hela mitt liv som jag nästan ätit en hel pizza!! Ruskigt god var den, jag som annars inte brukar gilla pizza ;) De var några grabbar här som drack nån öl & satt och surra så jag och Tindra stängde in oss i Rasmus rum och såg filmerna vi köpt och åt massa godis. Riktigt mys hade vi!! Rasmus han sov hos en kompis =( Så lillebror sov här hos oss.





Lördag var vi & Mange upp till vistträsk och åt grillad lax & potatisgratäng.

Idag är de Tisdag och de innebär att sambon har 14 jobbardagar framför sig med alldeles för många jobbar-timmar varje dag, så ja antar att jag och barna kommer va mycke själv dessa 2 veckor!  inge kul men bättre han jobbar så nu innan vi får den lille =)
Jag sover sämst på nätterna nu så är mest trött hela dagarna. fattar inte riktigt varför, för ja är SÅÅ trött när ja vaknar mitt i natten men de går ändå inte sova. oftast vaknar jag och har ont i magen, värker & moler på.
Kanske man sku försöka att varva ner lite på dagarna för jag och liten är oftast ute flera timmar varje dag, antingen plumpsar vi i djupsnön, åker i pulkbackar & klättrar i snöhögar och härjar.. är ju lur att mycke av värken beror på de. men kul har vi iaf..


här jobbar vi med att ta oss ner till asfalten..






Ett försök att få fram alla sakerna på lekparken


LYCKA <3

Är såå glad går inte beskriva i ord!!
Ett nära hjärta berätta i helgen att dom ska ha barn, tårarna kom som på beställning.
OJ vilken lycka, jag är så glad =D
vill nu inte gå ut me nå namn här då ja inte vet hur många som vet ;)
e ju en nyhet dom ska få berätta..

ALL LYCKA TILL ER <3

 


Jag har hittat den perfekta.....

SKÖTVÄSKAN

Emmaljunga celebration style leatherette.
Den ska investeras nästa gång jag ska till stan, de är jag säker på.
LOVE IT

Den kändes ruskigt bra för att vara sann!!
snygg va den ju oxå.
Finns på barnenshus för dryga 1000-lappen


Torsdag 3e feb

Dagen igår spenderades som vanligt med min lilla mygga. Hon är verkligen i en behaglig fas i livet just nu och har varit de ganska länge, hon är lätt att ha och göra med och väligt lydig ;) är få gånger hon blir arg utan är väldigt nöjd med de mesta.
Hur skönt är inte de?? när hon var liten skrek hon mest och var bara arg från den dag hon föddes, var nästan pinsamt att hälsa på någon för hon bara gnällde. Men se så de kan ändras =)
Igår tog vi oss en spark runda när vi ätit lunch och avslutade med att skotta gården, då var de slut rygg kvar så då var de bara gå in och fortsätta här inne.


här ville hon att jag skulle se om jag hann ta kort på henne om hon sparka förbi så snabbt hon kunde


vart less att ja alltid slarvar bort alla små ploppar till öronen så nu har ja bunkra upp så jag kanske klarar mig ett tag ;)

efter middagen igår så for min älskade stor karl till kanis med en massa kompisar så Robban var och hämta dom när backen stängde, de är då säkert att de är ovant att ha han rännandes själv, ständigt orolig att något ska hända när dom är och åker själv, men kan ju faktiskt förstå att de kanske inte är så raggigt att ha me morsan i backen.. Minns ju själv när ja var mindre & var i kanis med min mamma, hon fastna ta mig fan jämt i liftpinnen när hon hoppa av.. och även släpa där bakom några gånger.. Hur pinsamt var int de när kompisarna sa: är inte de där din mamma?
hahaha.. tur man kan skratta åt de idag.

Medans grabben var i kanis kom Malin & tova hit och vi gick till pulkbacken & mötte upp Ninni med kidsen där.. så vi spendera 1½ timma ute med dom.

Nä dags att styra till nå kaffe.. Malin & Sixten är på väg hit.

Ha en bra dag alla <3


Moccarutor

Igår baka vi även Moccarutor. var lite less att inte ha nå fika hemma



3 ägg
4½ dl strösocker
225 g smält smör
5 dl vetemjöl
1½ msk kakao
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
ca 2 dl mjölk

Glasyr
6 dl florsocker
1½msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
6 msk varmt smält margarin
6 msk varmt kaffe

ugn: 225grader ca 12-15 minuter


Kycklinggryta & ris



Torsdags middan vart kycklinggryta med ris & en god sallad som vanligt =)
Gick inte efter något roligt recept så ja hade bara lök, champijoner & pressa lite citron över kycklingen + kryddor

Men de vart ruskigt gott iaf


JAG HAR GJORT DET



Japp jag har packat bb-väskan
känns nog så tidigt men jag VÄGRAR att packa den när värkarna kommit igång som de vart när vi sku få Tindra. Hon kom ju 2 veckor tidigare än beräknat och min tanke var hela tiden
ja hinner de är länge kvar.. Och packa då känns de inte läge för när man är spänd & nervös och FÖRVIRRAD.

Fick ett paket från hm idag med amningströjor & amningsbh. Så bara dom får torka efter tvättningen åker även dom ner i väskan.
Lite små saker måste vi handla, blöjor & tuttar och sånt.

 

Men nu är vi som start klara fast den får allt stanna nån vecka till..


Glömt bort

att jag har en blogg ;) kanske dags för onödig uppdatering..
Dagarna har väl flytit på som vanligt & inget spec har hänt!! Sambon jobbar typ dygnet runt men igår var han minsann hemma normal tid, så han & Rasmus var på föräldramöte halva kvällen medans jag & prinsesssan var på gympan. Igår gick jag & Ninni en prom vart väl ute nästan 1½ timma, riktigt skönt & hunden fick  sig en redig promenad. Tanken är väl att ja ska vara duktig och göra de idag oxå men de får minsann vänta tills sambon är hemma så ja slipper dra me liten i pulkan.. Har nog med att släpa med mig mina 14+ kilon =) ska även hinna med att dra till "pulkbacken" så fort dagis har stängt så vi får åka lite madrass idag oxå..




gjorde lite ansiktsmasker & por rengörings-grejs härom kvällen..
tvingade även på sambon dessa =)
gav minsann resultat på han, ja rengör ju kanske mitt lite oftare me sånt här så de var välbehövligt för han ;P nästa vecka ska ja allt tvinga han igen!

ja är ju i valet & kvalet... är så himla sugen att klippa mig! har ju tusan ingen frisyr, är ofta ihop tjorvat i en knut dygnet runt..


ÄR BARA LÅNGT & I VÄGEN


Funderar starkt på att klippa mig typ såhär igen.. fast ha de liiite längre iaf



tur man har stora bekymmer =)

Tänk att de "bara" är 7 veckor & 3 dagar innan våran knodd är beräkand att anlända!
Är sååå less att vänta nu.. att de finns inga ord för de! Har faktiskt hitta lite mer kläder åt liten från Lindex. Tycker dom har ruskigt bra priser på både byxor & bodys.. blir så jädra dyrt när ja måste köpa varenda plagg! hade ju hoppats att de fanns nåt som han kan använda som Tindra haft för hon har KUBIK-VIS me kläder men allt är ROSA insåg jag.
måste ha varit Robban som köpt allt rosa ;)

så dessa plagg vart de..



Nä nu ska ja styra till lunch åt jag & lillan sen ska vi ta och he oss ut & leka som vanligt.

HA EN BRA DAG ALLA <3
kram kram