jul å de

Ser jag har flitiga besökare än jag inte skrivit på flera dagar nu.. orkar inte uppdatera ännu vad som händer och sker.. min ork är slut och förkylningen vägrar släppa, har haft feber nu massor med dagar och hemmet HAR förfalllit, orken till städningen finns inte och de är ingen prio just nu. Tindra är i samma skick som mig ännu också fast inge feber för henne.. Har just sövt lilleman i vagnen ute så nu ska jag minsann vila också!! för att ni ska tycka lite extra synd om mig kan jag även notera att bihålorna håller på explodera eller nåt, vilket jävla tryck!! ont i öronen till tusen. Jaja får vara glad att de är jag som fick de och inte ungarna, hoppas resten klarar sig!!

Hoppas ni haft en riktigt trevlig jul!!
Det har då vi haft =)


magen..

Imorse runt 06-tiden kände jag den första RIKTIGA kicken i magen!!


mitt hjärta dööör

Överlever jag de här blir jag förvånad..
Har en grym hosta gör så ont i bröstet de svider & bränner i lungorna, blodsmak i munnen.. feber, frossa så ja håller på dö!! Behöver ja säga att ja känner mig som universums sämsta mamma idag, orkar precis ingenting. Sjussa Tindra till en kompis idag men de var på gränsen, var alldeles yr & snurrig.. hjärtat tycker ja slår jätte skumt oxå.. ibland är de tre snabba slag känns som de ska hoppa ur bröstkorgen för att direkt efter slå saaaakta.. (har nu haft så nån vecka) sku behöva kolla upp de lite!! har mest legat på ett täcke på golvet och försökt roa Eddie. Rasmus är hos en kompis vi ska hämta han snart, förhoppningsvis är Robban hemma så han kan hämta han. Just nu är han på väg från Arvidsjaur har hänt en fruktansvärd olycka för en anhörig till han. Har inte den där släkten varit med om nog??!

Funderar om ja måste ringa VC imorgon jag brukar sällan va sjuk men ja pallar verkligen inte de här...
Julhandlingen sku jag och ungarna fixa idag men inte gick de juh! Tar mig knappt från golvet eller soffan. Tur R är ledig imorgon så får vi minsann försöka stötta varann..


helgen..

Fredag for Tindra till faster Anna & skulle sova där och Rasmus skjussa jag till mormor & morfar som vanligt. Så vi hade bara lille Ed hemma. Robban drog iväg till en polare så jag låg mest och jäste i soffan och såg jägarna 2. Kan va ganska skönt att "nästan" vara ensam en hel kväll, är ju typ ALDRIG de händer =)
Lördag morgon hämta vi ett släp och for till vistträsk, vi skulle på julmiddag hos min mormor. var ruskigt gott!! åt så jag höll på att spricka.
Mau:en fick sig en ren i fronten däremot..



Denna stackare fick lämna jordelivet


(bilden stulen av lillebror)

for hem från vistträsk på kvällen och for förbi Anna för att plocka upp våran lilla prinsessa.. Tindra hade inte alls hemlänktan hon hade nog mer än gärna stannat hela helgen. Men ja tror hon skötte sig rätt bra så hon får nog komma nån mer helg skulle jag tro, dom hade varit på stallet & hon var stolt att hon fått vara med stor kusinerna =)

Lördag kväll var de stor städning här hemma sen mys på hög nivå för dom flesta familjemedlemmar.
Idag söndag vakna jag 9.30 och min kära sambo var minsann inte hemma, gick och kolla ut och inser att de snöar, vilket innebär att han förmodligen jobbar. jaja förhoppningsvis kommer han hem nångång =)

Efter 9 månader tyckte jag de var dags för pappan att pröva bada lilleman ;)



bjuder även på en mys bild ;)


vänner hit & dit

Endel förstår jag mig inte på... hur någon kan förändras så fort.. frågan är ju om de vart till de bättre?? tror man kan tappa varann på vägen, ja de är nog det vi gjort.. Men de man inte förstår sig på ska man lämna så jag lämnar de =)

Nå jag inte heller riktigt förstår att att våran "lilla bäbis" snart är 9 månader, och de finns fortfarande dom som man är så "nära vänner" med som fortfarande inte hälsat på sen vi fick han, är man nära vän då? tåls att tänkas på!!

En annan sak är att jag inte köpt en enda julklapp ännu.. men till veckan måste de lösas.. Hade en plan att fara på lördag men då är vi bjudna på julmat hos min kära mormor, så de vill man ju inte missa =)


bild till körkort

For ju ut här en dag på byn för ja tänkte "boka" tid för korttagning. Tänkte att dom tar säkert bara kort vissa dagar. Men ja fick ta på en gång.. hmm.. kändes inte sådär jätte spännande när
 ja för tusan var ofixad!! jaja,, bara jag får mitt körkort skiter ja i vilket ;)



Fast ska ja vara ärlig har ja inte skickat in papprena än, funderar om ja kanske ska dit och ta om kortet.. får lite ångest!! vill ju ha ett fint kort juh!!


bakat

Inser att jag är ruskigt lat och inte bakat på evigheter.. är ju skit trist att inte ha fika hemma när man får främmande, och långpannekakor är ju min favorit när dom lixom sköter sig själv i ugnen!!
Idag vart de philadelfiabullar med saffran



Dom vart riktigt saftiga & goda!
Tror de blir mjuk papparkaka imorgon.


gyn, smvc, gyn, smvc...........

Vilket trassel som vanligt.. Ringde gyn i sunderbyn i måndags och skulle höra om ja kunde få komma på ultraljud för att se om liten mår bra eller överhuvudtaget lever!! Fick som svar att jag var för tidig i graviditeten för att gå hos dom så dom hänvisa mig till SMVC.. Ringde dit och givetvis hade dom telefontid typ 7 på morgon så de var bara avvakta till nästa dag.. Tisdag morgon steg jag upp i tid för att ringa. Och på SMVC fick jag som svar att hos dom kan jag bara gå om ja hunnit göra rutin ultraljudet. så hon sa att jag skulle ringa gyn!!  Så jag notera åt henne att dom inte skulle hjälpa mig för ja redan pratat med dom så helt plötsligt grävde hon och greppa ett papper och läste upp mina rättigheter. Så jag skulle hälsa från henne att dom MÅSTE ge mig en tid.. Happ tacka och bocka, de var en riktigt trevligt "tant" de där =) Ringde på gyn igen och sa vad hon sagt så den jag prata med skulle tillsist ge mig en tid.. Hon kläcker ur sig: var här inom en timma så kan vi hjälpa dej.. Jag notera vänligt men bestämt att det är omöjligt, jag har 3 ungar  varav 2 utspridda på dagis och skola som ja måste hinna fixa barnvakt åt plus att de tar ju en timma att köra så denna otrevliga krake tyckte som att varför ringer jag om ja inte kan komma? jamen hallå!! så ja fråga om de inte fanns möjlighet till en lite senare tid så ja hinner i tid dit men hon sa att dom ger ut akuttider så jag får återkomma en annan dag när de passar mig.

ÄR ALLA MISSANPASSADE IDIOTER UTSPRIDDA PÅ AKUTEN & GYN I SUNDERBYN ELLER?
DESSA OTEVLIGA IDIOTER SOM ÄR UTSPRIDDA ÖVER SUNDERBYNS SJUKHUS SKU VÄL ÄNDÅ HA JOBBAT PÅ FÖRSÄKRINGSKASSAN ELLER ARBETSFÖRMEDLINGEN FÖR DÄR ÄR MAN JU VAN ATT DESSA MÄNNISKOR FINNS SOM INTE EG BRYR SIG OM EN.

ja ringde iaf på SMVC igen och pratade med den söta människa som fanns där. Som bokade in mig på ultraljud den 11 januari iaf. Hon trodde inte de var någon fara när jag berättade hur ja har de. Efter 6 dagars blödning har de iaf slutat, hoppas bara min liten fis mår bra.. Har svårt att föreställa mig att de är bra men jag kan ju inte heller gå och oroa mig hela tiden. Vi håller tummarna så får tiden utvisa! Kan ju notera också att ja inte haft nå ont i magen under den här tiden och de tyckte hon givetvis var en klar fördel.

Ha en bra dag alla, och kör försiktigt i denna vidriga halka & slask..


Mat




Inte röra!!



Lilla killen älskar att röra storebrors dator.. Nu är ju liten så pass lång att han når upp så han kan trycka på alla knappar!! När han är less drar han tillsist ur kabeln till högtalarna.
Han jobbar hårt lill hjärtat!!



Sen bär de av till köket där han utan tvekan rensar alla lådor på deras saker.


Fredag

Jag & Tindra satte upp julgranen.. kan notera att efter ca 15 minuter låg julgranen första gången efter golvet..





Lillkillen hitta sig en polkagris i julgranen som han satt och tugga på i evigheter (är plast på dom) så han åt den ju inte. men tror minsann de smaka lite mint ändå märkte jag sen ;)





Mina vacker killar!!

Igår hade Tindra lucia firande på församlingsgården dom hade varit så himla duktiga, på fredag har dom lucia för oss, de blir riktigt mysigt. Hoppas pappan kan följa oxå för just nu verkar de ha dragit igång me jobb ordentligt så ja ser väl till han till sommaren. Har dessutom fått en massa jobberbjudanden som jag måste tacka nej till, känns lite trisst. Men jag ska ju som bara gå ut extra på helger om de passar och Robban är ledig. Men nu på vintern har man ju ingen aning om hur när och var han jobbar. Så ja njuter på me mamma ledigheten med mina pärlor ;)

Så igår for vi upp till Vistträsk och när vi sku hem var de jävlat snöstorm, såg knappt vägen. lite obehagligt när man aldrig kört i SNÖ ens, har inte ens övningskört på vintern!! Eller när jag hade uppkörningen var de några cm snö i arjeplog men de var de lilla så de var nästan ingen skillnad. Så de vart nog så spännande igår. såg knappt vägen och halva världen körde om mig ;) hehe låg på mina stadiga 70km/h hela vägen hem, e lite feg men bättre va på den säkra sidan när man har fulla bilen med värdefull last!! Vi överlevde iaf och de är huvudsaken. När vi kom hem var de bara skotta fram gården var typ 14kubik snö men de gick bra.
Klädde om lilleman i pyjamas och Robban kom hem så for vi alla på Tresco och åt oxfilé på spett med potatisgratäng så lilleman somna så de var bara bära han i säng när vi kom hem.

Nä nu ska vi ta och äta lite så vi orkar ut och skotta gården igen, antar de är en sjujävla plogkarm dessutom.. Pust blir bara trött av tanken. Darling är och jobbar förstås..

Ha en bra lördag allesammans ;)


h*lvet*s j*vl*

Sku kunna dra dom mest fulaste orden i en väldigt lång följd just nu!! Aldrig kan man riktigt slappna av, alltid är de nå jävla skit som ska tillstöta!! ska man helt enkelt inte kunna lyckas me något??
Söndag går jag in i vecka 15..... får väl se om de slutar där......

förbannade skit jävla liv!!


torsdag

Min farmor har stickat tjocksockar åt Rasmus & Tindra, de är ju perfekt!! får massvis med sockar varje år, till hela familjen!!



Ja gu nu har man hunnit bryta ihop på morgon och gråtit ordentligt. Dessa hormoner som rör sig i kroppen kan ju göra en galen. blir så sjukt känslig. Mitt hjärta håller på spricka att se lillebror så lessen & förstörd. Önska ja kunde ta hans smärta så han fick slippa. Jag blir galen när man ser nära & kära fara illa och man inte kan göra något,, mina 7 bröder är alla underbara och förtjänar bara de bästa!!
gråter litte till och tar mig lite mer kaffe =)


Mätt, Fet & Trött!!



Är proppandes mätt håller på spricka!!
Jag & Tindra rullade köttbullar idag & stekte prinskorv.. potatis, sill, ägg, rödbetssallad, julskinka och lite annat snajsigt.. är sjukt sugen på julmat!! eller inte nu men tidigare.. ångrar bara att ja inte gjorde en janssons för de är de bästa!! även nubbesallad!!


avkalkning

För längesen fick jag slut avkalkningsmedel till kaffemaskinen och givetvis när jag var på den FANTASTISKA ELKEDJAN här på byn och skulle köpa nytt (maskinen är visst därifrån) så var det givetvis slut & den trevliga damen som skrapar näsan i taket sa vänligt men bestämt att det är slut och dom hade ingen tanke på att ta hem de heller eftersom frakten därifrån var dyr.. men hon skulle höra av sig OM dom skulle få hem. 
Sånt kan ju störa mig så gud förbannat,, tycker ju att köper man en grej för flera tusen ska dom väl ändå ha hemma tillbehören? spec rengöringsmedlen till dom,, eftersom dom måste rengöras rätt ofta. (stör mig lätt på små saker) vilket resulterat att ja aldrig mer ska köpa eller ens besöka butiken en gång till. hitta efter mycket sökande på nätet men givetvis var de fel när jag väl fick hem de. Och nu lyser den jädra lampan igen så nu har jag beställt FLEEERA förpackningar.. och denna gång är de rätt de vet jag!! =)



GRATTIS till min lillebror Olle som klarade körkortet idag =) så himla roligt!! Den andra brodern Jesper klarade det ca 30 minuter före mig ;) alltså den 29 November..
Har varit på inskrivningen idag hos Linda, hörde då ett litet hjärta som pickade i min mage, vilken fantastisk känsla de är. Tänk att lille Edgarsson ska bli storebror!! Den sista Renbergarn som ska ingå i denna familj håller på formas =) lovely!!
Lille Edgarsson har varit på 8 månaders kontrollen idag han mätte hela 73cm över marken och klepp till med 9,3 kg =)


Halka

Idag har sambon gett mig körförbud!! vilket jag själv oxå valde på grund av halkan. Än ja körde 20 här inne på kvarteret (om ens de) så for bilen rakt fram. riktigt obehagligt när man inser att man inte har någon kontroll och de spelar ingen roll än man håller på stampa sönder hejdarn.. Även efter västermalmsleden börja bilen jassa omkring och glida i sidled i hela 50km/h  ;)
Skjussa Tindra på kalas vid ett snåret idag, så denna madamme ser väldigt slut ut nu =)
När ja sku svänga in på infarten här hemma så gled bilen även ner för gatan än jag nästan stod stilla.
Sambon är på sandnings turné så jag och barna fick äta middag själv.


fläskytterfié, Broccolimos & Potatis

Imorgon är de inskrivning på MVC är lite nervös att dom inte hittar nåt litet hjärta men de e klart dom gör de. Men däremot ställde jag mig på vågen idag och inser att jag gått ner 4.5kg!! Inte spec bra kanske, men ja antar de vart så under tiden jag var i Arjeplog. Var väldigt stressad, orolig & DEPPAD!! och matintaget vill man inte ens tänka på. Så de är dags att bygga upp lite reserv nu då ;)

Nu ska ja försöka stöka undan lite här och tända ALLA ljus vi har och invänta älsklingen.
Hoppas ni haft en bra helg allesammans =)


Almanacka 2012

Älskar dessa familjekalendrar!!
Är så himla smidigt och man håller reda på alla tider vi ska passa.
Så idag har jag förberett 2012års kalender så den dyker upp den 16e december


Bilden vart väldigt suddig när jag tog kort på förhandsgranskningen på datorn.. Som ni märker så har jag tagit bort "pappan" eftersom han ALDRIG haft en enda notering i dom vi haft tidigare. Och även tillagt en kolum med "liten" som beräknas komma i Juni. Även födelsedagar så vi har koll på närmaste släkt och vänner =)

Den förvirrade mamman har järnkoll med en sån här!!


full dag

Imorse kl 10 var Tindra bjuden på kalas så ja skjussa henne dit, hem gjorde lilleman redo för dagen och lite bus på de då. Ut och hämta Tindra igen för att fara ut på byn och köpa present till kalaset hon är bjuden på imorgon =) är så himla roligt med kalas för dom små.
Hem äta lunch och fixa lite. Tog med familjen & hälsa på Lizette och alla kidsen, snabbt iväg och hämta Nova så for vi hem och fixa tacos. Ska vara barnvakt åt henne tills imorgon, kul att rå om hon lite =) tjejerna har så roligt ihop.
Hann precis svälja maten så var de bara klä på oss igen för att bege oss till korsträsk till pernilla & Froppe. Barnen stöka och härja men nu äntligen sover hela bunten,, skönt!! sku jag oxå behöva göra, är ruskigt trött. Men de hör visst till mitt tillstånd har jag hört. Sambon smet iväg till grannen så då kan jag med gott samvete lägga mig =) Men julskinkan är precis färdig så ja var ju ruskigt sugen på smaka den innan ja måste sova. ÅHH så gott..


Julgrans plundring

Den lilla julgranen vi har ligger för de mesta på golvet eller på Eddies gåstol, funderar skarpt på att skita i att sätta upp den stora granen.. Antar den kommer ligga efter golvet för de mesta. Men barnen vill ju ha upp den så vi får väl göra ett försök!!



Så här glad är man när man rivit ner granen femhundraelva gånger på 1 dag



Har även varit duktig och färga håret idag de var på tiden, här kommer en sämre bild iallafall på färgen



Nä göra ungarna klar så ska vi fara bort hela bunten =)

Trevlig helg på er


8 månader






En blomma


Saffrans skorpor

Har bakat en plåt med saffrans skorpor nu ikväll, tror jag ska snöra in en till sats i ugnen när kidsen hamnat i säng. Dom är ju sååå himla goda!! Tänkte upp till Vistträsk imorgon och dela med mig av mina go saker ;) Är ju så gott att knapra en till kaffet eller till frukost med lite smör och ost på. Fast helst äter jag dom som dom är som godis typ =)



100g smör
1g saffran
2 ägg
1½ dl strösocker
5dl vetemjöl
1½tsk bakpulver
Rörsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör saffranet med lite av sockret.
Smält smöret och ha i saffran. Häll över blandningen i en bunke och rör ner äggen. Blanda dom torra ingredienserna och vänd ner de i bunken med smöret.  Forma degen till 3 längder och lägg på en plåt.
Pensla med lite vatten på dom och strö över rörsocker.

Grädda i ca 25minuter.
Ta ur dom och sänk tempen till 125grader.
Skär längderna i ca 1cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i ugnen i ca 10 minuter, stäng då av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten.