MVC & annat

Just ja, för flera dagar sen var jag ju på MVC för koll. Hade iaf gått upp 1 kg ungefär och sf måttet låg på lägsta skalan  typ. Men ja brukar ju inte få nå dunder klumpar till ungar så de är nog ingen fara, ska dit runt den 20 mars igen så få se om magen vuxit nå då.. Hade varit kul me ett till UL så ja verkligen får se vem som gömmer sig =) Är då full rulle i magen hela dagarna & ryggen visar sig mer och mer att den inte kommer hålla hela tiden ut. Lite jobbigt när man har en 10kg "bäbis" som ska bäras redan =) Både igår och idag har jag kämpat me att få bort snön som frusit fast ordentligt där släpet har stått, men nu är de gjort och de rymms en bil till i bredd ;)

Idag har de även varit kanon väder så jag och Edgarsson har passat på att ta promenader me hunden och varit ute och latat oss medans resterande ungar varit på skola/dagis.
Även en till hund-spekulant ringde idag och hon kom och kolla på han och vi surra en massa. Kändes riktigt toppen och min känsla är att de är till henne ja vill sälja han. Hon var dessutom från korsträsk så de e ju perfekt för ungarna så dom får träffa han när de känns jobbigt. Hon hade även en liten hund sen tidigare så imorgon kväll kommer hon me sin hund och hälsar på. Och eftersom hon är från grannbyn så ska hon få låna hem han en vecka eller två på prov.

Är de någon som har något förslag på en fin syskonvagn som inte är allt för tung och som någolunda smidig att fälla ihop??  


kanon väder!!

Dåligt me uppdatering.. Ids helt enkelt inte just nu =)
Idag kl 13 kommer de iaf ett äldre par och kollar på hunden. Så jag hoppas på dom för dom känns verkligen rätt!!
Lilleman ligger och sover, bara han vaknar så ska vi ut på byn och kolla hur de går för byggarna på de nya projektet! Tror helt klart de kommer bli toppen! Robban for i morse på kurs i Borås så vi får hoppas han har koll sen, som tur är följer hans syster Anna oxå med och ska lära sig samma =) så får hon väl lära upp mig sen då =))
Sen blir de pulkåkning för hela slanten när resten av ungskocken kommit hem =)


Blåmärken??!!

Igår kväll kom de en familj från Boliden och kollade på hunden, han uppförde sig galant! De kändes bra faktiskt men samtidigt väldigt jobbigt. Än jag har lite svårt för denna hund så betyder han nog mer än vad man tror för en. Jaja får se hur de blir.
Inatt har jag rent varit öm i låret så jag fick knapra alvedon där vid 2 tiden.. Börjar nog känna av lite graviditets krämpor trots min förnekelse till de ;) Ryggen känns väl inte helt ok heller. Räcker att dammsuga huset så känns de som den ska gå av. Men de blir nog bra de oxå.

Men däremot funderar ja vad alla blåmärken gör på låret??!! Är lur om att de bara är till att amputera benet snart.. Blåmärkena har inte kommit samtidigt utan kommer upp nåt då och då och så är de som att dom inte riktigt försvinner. Har haft dom ganska länge nu men har ju blekna massor. Få se om de dyker upp nåt mer, tycker ju att jag bör märka om ja stöter mig lixom..
Ajja bli nog bra de med!

 
Bilen är tillbaka i våra ägor så nu är mellan servicen gjord & generatorn?!! bytt!!
Är mycket som händer just nu, min kära som har ett stort projekt på gång så de ska byggas och packas upp saker, känns som ja knappt kommer se till han men ja ska då försöka hjälpa till så gott de går =) så som sagt på söndag ska jag på Ikea och handla lite saker åt företaget som kommer behövas,, ja offra mig ;)  Han far ju iväg måndag natt på en kurs me sin syster och kommer hem fredag. Tror de här kommer bli toppen!!


karamell

Ni kan inte ana så glad jag blev imorse när lillebror undra om ja kunde va barnvakt en stund!!
GIVETVIS..



Go unge!!! vi diskutera en hel del & hade kram kalas.. Dock tror ja hon tyckte jag var lite korkad för hon skratta så gott under diskutionen =)


Nageltrång



Hövva lill gubben min! på dagarna kör vi med microcid salva (visst heter den så? ;) omlindad då förstås. och på natten dränker ja Medicomp kompresser med alsolsprit och gör ett vackert paket med fixomull.. är de inte bättre tills på fredag så sku vi på VC så vi sku få fucidin salva utskriven.
(stavningen på alla konstiga namn är förmodligen inte rätt, men de får ni leva med)
haha.. Men tycker ändå de ser lite finare ut nu, de har inte gegga så mycket inatt.
Vill så mycke vara där å peta upp nagelbiten och klippa bort den. men han sparkar så mycke så de går knappt att lägga om!


Tävling

”Jag är med och tävlar inne hos Ninnie-Mitt liv med 3 prinsar om ett presentkort från familjesmycken.se

Avslutas ikväll 23.59  ;)


Tävling LEGO friends


"Jag är med och tävlar om de nya LEGO friends inne hos Mamma Evelina♥"


Piteå

Igår for vi ju som sagt en tvär sväng till Piteå för att hitta något som ja kan ha på mig på dopet, kör me Robbans T-shirtar och de kan ja ju inte fara med!! Jag hitta mig då en tröja på HM på MAMA avd!! som verka rätt skön, inge speciellt över den. Trodde i mina beräkningar att den sku täcka röven så man bara kunde ha strumpisar på sig.. Glömde dock räkna me bulan ja har på magen så de vart en vanlig tröjja typ.. Jaja får helt enkelt ha min korta tajta snabba svarta kjol till då.




Investera i ett halsband också med en klase med hjärtan


Vart ett par örhängen i samma

Kan även lova att de inte var någon höjdare att ha me Tindra på stan,, denna madamme älskar att shoppa och får aldrig nog. Hon skulle också hitta något fint till dopet.. vart nån klänning, några tröjor, litte små tjafs mm.. Så hon lär utan tvekan kunna välja och vraka!

Tidigare under dagen hade hon skickat ett meddelande till sin käre far:
"Pappa när kåmer du hem jag vil shåppa"

Idag Tisdag Rasmus är fortfarande hemma, har feber, inte nå mycke men ligger runt 38 hela tiden & fortfarande jätte ont när han sväljer. Kanske ringa VC imorgon beroende på hur han mår är ju "bara" andra dagen sjuk! Men däremot måste jag fara med EDDIE till BVC han har sån nageltrång tror ja de måste vara, är så svårt att se när han aldrig vill va stilla med foten. Är illrött på stortån och varar riktigt ordentligt. var så fint i helgen men nu är de värre igen.

Nu vakna lilleman från en kort vila, han somna ju givetvis när ja skjussa tindra till korsträsk nyss.. Hon sku jobba med pappan en stund ;)


ny vecka

Idag har jag Rasmus hemma, stackarn har så ont i halsen när han sväljer!! Alla barnen sover ännu så ja njuter av mitt kaffe och tystnaden en stund till ;) Tindra får fara lite senare på dagis!
Idag ska veckomaten planeras & handlas, är så less all mat man gör, samma dag ut å dag in...


Söndag

Robban har ju som sagt jobba hela helgen och jobbet fortsätter givetvis fram tills på Fredag eftermiddag för han är minsann ledig lördag söndag!! Som jag länktar!
Om planerna går enligt planerat så ska jag & min mamma på Ikea på söndag.
Har i uppdrag att handla lite saker ;) måste givetvis handla nå åt mig oxå.
Idag har vi iaf ätit rökt fisk hos mor & far, de var riktigt gott!!

Söndagar är som ändå en bra dag tycker jag, för då byter jag vecka.



Ralle har just farit iväg på bio med polare antar han kommer att skratta ihjäl sig när han kommer hem och ska återberätta heeeela filmen ;) go unge!
Kanis har han också hunnit med idag.



Jag Tindra & Eddie inväntar att kontoret ska börja.


Edgarsson kan ju faktiskt säga några ord nu:

MAMMA
PAPPA
DÄR (dää)
VOVVE (ovve)

Så himla snygg!! Han kryper även i räzer fart ;) enligt mina mått mätta..
Eller han hoppar fram på rumpan, han kan inte krypa då hamnar han som en dö fisk på mage.


Namn

Har ju som sagt lovat Robban att han ska få bestämma namn på denna bäbis utan att ja ska bry mig. börjar va hans tur nu ;) fast är de nå jätte konstigt så vägrar ja givetvis =)
Men för nån vecka sen sa han mitt i allt
ELVIRA.. Dock inget pojknamn har han nämt så vi siktar in oss på att de är en liten Elvira i magen.. Tycker namnet är jätte gulligt så de är som redan spikat. Dock tycker ja att han ska fundera på ett fint pojknamn oxå ifall att om men lixom! Är ju HELA 15 veckor kvar så han har ju tid på sig ;) fast själv har ja räknat me att de är 12-13 veckor kvar. Mena ja är ju mamma JAG BESTÄMMER.

Nu ska jag & Edgarsson gå och stor röjja i systerns rum och invänta att sambon/pappan kommer hem från jobbet.

Ha en bra Lördag alla <3


Fredag & go middag

Igår när lilleman sov middag vaknade han halv 5!! när jag kommer in i sovrummet känner jag en vidrig doft, unken & unken doft. Lyfter upp barnet och pussar och kramas i vanlig ordning.. Inser att de är barnet som lutar i ansiktet och spårar doften till örat.. örat är fullt med var som är vitt, gult & rött.. Har runnit ändå ner på kinden som var torkat. Ringde VC (dom var inte så impad att ja ringde en fredag halv 5) men va kan de hjälpas!! Jag sa att ja misstänkte en sprucken trumhinna. Vi skynda oss dit och dom kika i örat och den var helt klart trasig!! Stackarn måste haft de i en vecka ungefär. Men han har inte varit påverkad av det på något sätt (inte som vi sett) Så de vart en veckas penicillinkup på de då. Så nu äter han 2 olika kurer. På Tisdag har han ätit 25 dagar mot svampen i munnen men skulle visst fortsätta med de tills han ätit klart de han fick igår =( hoppas magen hans pallar de här..

Sen var de bara ila iväg på middag och de var ruskigt gott!! åt som 2 fullvuxna karlar eller nåt sånt ;) men en smarrig efterrätt.. mmm så gott allt var!!



Edgarsson fick Hallon & grädde.. lovar att han gilla de ;)



På morgon när jag vaknar är mitt öga igenvarat.. Grymt obehagligt när venenda ögonfrans sitter fast under ögat!! fick halvt panik men nu ser jag igen ;)


toarulle-hållare

Alltså ja blir så stolt!! kan inte få nog lixom.. Fatta hur nöjd karl ja hade när ja hämtar han från skolan idag och hans fina toarulle-hållare är klar mamman är lika nöjd =)
Goa unge!!



Den passar ju klockrent på våran fina toa ;)

Ikväll blir de middag hos Malin & Henke de blir perras, så kul å äta andras mat de är alltid så gott ;) Försöker få med mig stora sonen oxå men de är inte de lättaste, han tycker nog de blir nooog så mycke me 4 snorungar som härjar ;)


Alla hjärtansdag

Kan ju säga att mamma hjärtat höll på lämna kroppen när ja ser vilka fina saker barnen gjort till varann på alla hjärtansdag!!
Man blir verkligen hur stolt som helst. Dom har verkligen hjärtan av guld våra älskade guldklimpar


 


torsdags middag



Vart ett ihop plock av vad som fanns hemma..
Kyckling med fetaost, Broccolimos, currysås med champinjoner, lök & tomat


torsdag idag

Projektet ha en trasig bil fortsätter..
 igår kväll när vi pröva starta saaben så tändes även motorlampan, så de e bara inse att den måste på service =( men de skulle visst lösa sig me bil åt mig under tiden iaf =) skönt så man kan skjussa ungarna, helt plötsligt är man så beroeende av körkort ändå har jag klara mig utan de i 28 år?! konstigt de där. Idag är Robban och den andra direktörn i företaget iväg nånstans så då var dom snäll å lämna en bil åt mig. De tackar vi för så ska vi passa på att hälsa på Tova & Sigge sen. Även Rasmus måste jag nog skjussa till kanis ikväll om de inte är så kallt =)




Å de bästa av allt är ju att bilen är av samma slag som den ja har så de känns ju bra ;) kanske lite äldre är den här? va vet ja?!!


dagen idag är en jävlig dag!!

Inväntar att middagen ska bli klar.. är typ vrålhungrig som vanligt!!
Borde ja vara de?


Kanske pröva byta batteri i den.. Känns som den missvisar nåt kilo ;)

Dricker då saften som min farmor hade gjort, den var riktigt god!!



nu bäst att gå och fortsätta me maten så vi slipper svälta.. Vet inte riktigt va ja gör för mat, blir ett litet ihopplock eftersom jag inte tog mig till affären idag när bilen inte ville vara med. Hoppas Robban hittar felet ikväll så kanske man slipper lämna in den. Brukar väl inte va så billigt!!
Så nu vågar ja inte nämn en ny micro & diskmaskin förens bilen är fixad ;)



MAGAR i massor!!

Jag blir besatt av att titta och jämnföra magar!! 
Varje ny vecka måste jag som jämnföra med tidigare magar ja haft ;)  
En återblick av Eddie i magen


(VECKA 16)


(VECKA 18)


(VECKA 22)


(VECKA 23)


(VECKA 26)


(VECKA 30)


(sista bilden vecka 38)


bäbis kläder

Kunde inte låta bli. Plocka fram lite bäbis kläder igår som Tindra hade när hon var liten. Blir de en kille vet ja ju att ja har allt som behövs när jag har en liten kille redan. Så av Tindras kläder har jag sålt ganska mycke men insåg att de inte spelar någon roll för ja har minst lika mycket kvar.. Helt otroligt va ja köpte kläder åt henne!! de är rent sjukt..
Så ja plocka fram prematurkläderna för säkerhetsskull ;) alla våra barn har ju haft 40 & 44 i storlek när dom fötts så ja får ta med mig de oxå denna gång. (NEJ jag packar ingen bb väska) nog så tidigt för de.. Är ju bara i vecka 24!!



Kliar så jäkulst mycke i shopping fingrarna att de är rent sjukt! men kan ju inte handla en massa när man inte riktigt vet vad som gömmer sig!! Men däremot måste jag bege mig mot stan nu nån dag måste köpa kläder åt Eddie i storlek 80.. han växer ju så de knakar!! Även Rasse behöver nya mjukisar..


Dagens middag



Tanken var att äta porterstek men vart slö så de fick bli Lax med potatisgratäng, romsås & äggröra.
Riktigt gott!!


Bra start på helgen

Familjen & Nova har varit på middag hos lillebror & Emma & underbara lilla Minnah,, de var ruskigt god mat och som vanligt så åt jag över min förmåga även efterrätt på de. Kommer förmodligen sova gott inatt =)



Klockan hann nog bli 23 innan alla ungar var i säng, nu sover då alla iaf =) skönt!!
Hoppas nu lilleman kan sova lite bättre inatt.



Edgarsson fick upp ett bus il och attakerade kusinen..
Hon höll på att dö av skratt, ju mer hon skratta desto busigare vart eddie











Detta är oxå förklaringen till varför jag STÄNDIGT dag som natt har håret i en knut ;)

Nu är klockan strax baki natt så nu är de bara ta en panodil eller 7 och inte ryggläge.

Go natt på er alla & trevlig helg


Dagens tjockis



Offra mig å grävde fram samma "kläder" som i vecka 20 bara för att ja tycker de är lättare att se om de blivit någon skillnad på magen.. Är sämst på att ta bilder nu,, antar att de beror på att de känns som magen inte växer något och att man ändå inte ser någon skillnad..
Vågen har jag inte vågat ställa mig på antar de bara smullit till och ja gått upp 25kg så ja låter bli att kolla ;)


övervåning!!

Ändrade planer.. jag & min hälft gick omkring här en kväll och klura på hur vi sku göra med övervåningen..
Nu har vi en plan!! 1 vägg ska tas bort och 2 nya ska dit. Rasmus och Tindra får var sitt rum där uppe på var sin sida med ett gemensamt tv/spelrum till dom 2 där dom kan vara i fre utan små syskonen ;) dom vart överlyckliga över planen så nu måste vi ta hit en snickare så vi får ett kostnadsförslag.. Tänk så många onödiga timmar jag helt plötsligt lagt ner för att försöka få de till något!!


onsdag..

Haft en lika ofantastiskt natt i natt!! har proppat lilleman med alvedon men stackarn har gråtit och gråtit hela natten. Han sov 1½ timma i min famn när jag satt mig i sängen i skräddarställning och hade han lite upprätt och gunga fram och tillbaka. Bunta upp me kuddar under armarna är inte de lättaste att sitta så en hel natt med en 10kg bäbis i famnen, min rygg värkte så ja fick också ta alvedon ;) så ja lyckades nog skrapa ihop 1 timmas sömn under natten.. Nu sover lilleman så jag ska lägga mig och vila nu oxå. Han är ju snorig och feber fick han inatt så imorse hade han 39grader.. Snälla snälla nu vill jag att detta ska vända. Blir orolig att han får lunginflammation eller nåt, han gurglar rätt mycke slem hör ja.
Jag tycker helt klart de vore bra om bäbisar lärde sig fräsa snor & harkla upp slem redan från födseln!!


dagen idag..

Ojj nu är ja riktigt slut känner jag!!
Har stor städat som en galning idag,, precis heela dagen. Sen har vi haft massa trevligt lek & kaffe främmande ikväll så nu har jag städat alla stökiga rum & dammsugit och skurat igen. Skönt att ha de bortgjort än en gång =)
Håller tummar & tår att lilleman sover inatt orkar verkligen inte en natt till just nu,, fast har man nåt val om de nu blir så?? =) de löser sig som vanligt.
Nu ska ja räta ut i soffan me en smörgås och varm nyponsoppa me myche grädde ;)

Go natt folket


Långpannekakor

Igår var jag i bakartaget och gjorde några långpannor med fika
Ids inte lägga upp recept men vill någon ha så lägger ja upp de ;)


(Kristina kaka)
jag hade skrivit KATARINA men de var visst inte rätt..

3 dl strösocker
2½ dl mjöl   
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao

150g smält margarin
2 ägg
1½ dl kokande vatten

Blanda alla torra ingredienser..
Häll sedan i de smälta margarinet och äggen..
Häll i de kokande vattnet och rör snabbt ihop till en smet.
 
Grädda i 175grader

(vet inte hur länge men ja hade den tills den blev klar ;)
ni vet hur de är när man får recept från gamla rävar)

Låt kakan kallna!!

Glasyr (vispa ihop med elvisp)
Ett litet paket bregott
2 ägg
en liten stång med grovriven mandelmassa
300g florsocker (enligt mina beräkningar bör de bli 5 dl)

Bre glasyren på kakan och frys ner den en stund så att de stelnar ordentligt

Smält en ljus blockchoklad med lite olja och bre över glasyren.
(jag använde nog 1½ blockchoklad)

Den är riktigt god tycker jag,, bara smälter i mun!!



(Fudge kaka)


(Chokladbollar)


(Morotskaka)


(Snickers)


...

Haft fullt upp så jag har inte hunnit blogga... Fast eg ljuger jag, jag är bara slö!!
Lördag vart vi bjudna på middag hos Pär & Julia så de var trevligt att dom ville ha oss alla på besök =) Ska ta och klura på en god middag och bjuda tebax nån helg ;)  Faster Anna kom och hämta Tindra efter vi ätit hon skulle sova över där =) tur hon har en snäll faster, dock känns de väldigt tomt när inte min lilla prinsessa är hemma =(  Söndag var förmodligen händelselös när jag inte minns va vi pysslat med ;)

Inatt iaf har min minsta son varit väldigt väldigt billig!! hela natten har han gorma & gråtit, fick i han alvedon där runt 3 tiden så då lyckades han sova max en timma,, annars har de varit en sömnlös natt. Igår vart han jätte snorig, kom som från ingenstans vilket innebär att de rinner massa snor på natten eller så blir han täppt och inte kan sova... Jag är less ja lovar!!
Nu ska jag lägga mig och vila med lilleman är rätt död i knoppen!!




ångest

Fredagens plan var att jag & Robban sku fara till jokkmokk en sväng och gå på marknaden. Min mamma erbjöd sig att låna barnen. Men precis när vi sku åka så kom ja på att bara bilfärden tar alldeles för många timmar, vilket förmodligen sku innebära att barnen var tvungna att sova borta! De kändes inte OK så vi for och lämna barnen och blåste mot Luleå ist för en snabb shopping & go mat. Kände mig bara grymt stressad hela tiden och ville hem. Svalde maten i räzer fart och skynda oss hem. Fick inte riktigt den känslan ja var ute efter att fara alone me min samboende.. Är nog helt enkelt inte meningen att jag ska fara nånstans utan barn. Får såna "ångest attacker" när inte barna är med,, tungandad & hjärtklappningar. Tänker bara sjuka tankar att "något hemskt" kommer att hända bara för att jag inte är med!! än ja är väl medveten att jag lämnar dom i trygga händer. Nästa gång jag "ska lämna ifrån mig dom" blir väl i juni då när lill*n ska anlända till världen..
Undra om ja bara är allmänt knäpp eller är de kanske många mammor som känner samma, känner mig som världens sämsta mamma när jag haft barnvakt åt min 10mån bäbiz =(

jaja nog om detta,, "nu är vi alla" under samma tak. dom flesta sover middag för tillfället, även pappan i familjen så de ska ja ta och göra oxå nu =)


kallt å de!!

Idag har vi varit en sväng till Matilda så barna har fått busa lite =) Insåg rätt fort att tempmätarn steg i toppfart så nu ligger den på 30.3 här hos oss,, ingen höjdare men rätt skönt då får man vara inne å lalla på, man behöver inte ha dåligt samvete att man knappt varit ut nå ;)

Som sagt så åt ju hunden upp Robbans mat som han sku ha med sig idag på jobbet, ruskigt muntert att börja tidigt imorse så han sku ha med sig både lunch & middag idag..

Imorgon sku ju jag & Robban på marknaden i jokkmokk och kika lite, men de känns nästan som att man hoppar över de i år. Vi har funderat på fara till Luleå istället och äta nå go mat, får se hur vi gör. Känns som att nå sku man behöva göra när mamma erbjudit sig att låna barnen.. Vill ju inte heller bli sen hem för jag vill ju få hem ungarna oxå så inte Edgarsson hinner somna för kvällen. Är längesen vi hade barnvakt så de känns SKIT jobbigt i hjärtat att lämna han, fort tar man med han iaf ;)

jaja,, vi får väl se imorgon hur vi gör å vars vi far!! OM vi far.
Nu mysa me kidsen & invänta att pappan i familjen kommer hem,, eller vänta å vänta är fortfarande nån timma bort.


Äntligen



Våran liten fis tar sig framåt...
Dock kan jag inte kalla de krypa men han drar sig fram och sparkar med benen för fullt..
De tog sin lilla tid men efter 10månader så kämpar han som aldrig förr ;)


Alla skulle ha haft

En egen Rasmus.. Han är så himla underbar & go.
Idag baka han en kladdkaka som han bjöd på till efterrätt!!



Älskade "lilla" grabb


MAAAAT



Dagens middag var TOPPEN!!
ojj så gott de var,, tror jag äter ännu..

Stekte kyckling i ugnen som jag sku göra några lunch lådor åt Robban så ja lämna de framme och for med ungarna för att tvärt hälsa på han på jobbet ikväll... när ja kommer hem tror ni inte hund "#¤&¤/=? ätit upp de mesta och släpat ner resten på golvet. Han brukar ALDRIG någonsin vara upp på bordet eller nåt sånt, dessutom var Rasmus hemma och såg tv (han är typ 3 meter från hunden och köksbordet men märker inget)  Mamman med hormonerna fick ett psykbryt och hunden flög ut genom dörren!!